Aceasta prajitura ca si celalalte are o vechine considerabila, are peste 35 ani si are nr. 10 in caietul meu. Este buna, buna si o recomand cu mare drag.
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o incorporam usor cu o paleta, amestecand de jos in sus cu miscari lente pana o incorporam bine. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, a mea (45/40 cm) si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca bine apoi taiem de-a lungul un sfert din blat pe care il faramitam. Adaugam romul peste, zaharul vaniliat, nuca si untul frecat bine cu zaharul. Se amesteca totul bine. Apoi blatul ramas il ungem cu gemul de caise si peste punem crema obtinuta. O nivelam frumos si cat se poate de drept, ca sa putem pune bine glazura peste.
Ciocolata o rupem bucati, adaugam laptele si untul si punem la topit. Glazura calda o intindem peste crema cu miscari mai repezi sa nu se intareasca. Ornam cu nuca de cocos si bombonele colorate.
Este o prajitura de ocazie si o recomand cu drag. Sa va fie de folos.
1
Se poate pune blatul si intr-o tava mai mica dar nu cu mult , iasa prajitura mai inalta :x
2
Se lasa cateva ore sa stea apoi o puteti taia dupa preferinta
3
Se prepara usor si repede