publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute imbracate in susan la cuptor
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper, busuioc si marar uscat dupa gust. Amestecam cu mana, apoi adaugam 2-3 linguri de pesmet pentru a...
Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii
Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron. Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras si stors de zeama, busuiocul uscat si pesmetul. Amestecam ingredientele foarte bine cu mana,...
Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa
Cum se prepara Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa Clatim carnea sub un jet rapid de apa rece, apoi o stergem cu servetele absorbante. Taiem feliile dupa preferinta, apoi le asezam intre doua folii din plastic si le batem usor cu ciocanul de snitele pe ambele parti, pana...
Gratar Delimano
Am taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu spre maxim, am lasat 1 minut sa se incinga, apoi am asezat feliile de carne. A presarat condimentul...
Pulpe pe pat de sare grunjoasa cu mamaliguta si mujdei
Am preincalzit cuptorul la 200 grade. Am asezat sarea grunjoasa in tava in strat uniform, pulpele le-am clatit sub jet de apa rece si am indepartat pielea. Am condimentat carnea folosind condimente pentru carne de pui din comert, apoi le-am pudrat cu boia dulce si am dat tava la...
Ardei umpluti in sos de rosii
Spalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul, orezul clatit in apa rece si scurs, ceapa tocata fin si putin marar tocat. Omogenizam amestecul de...
Pulpa de porc si carnaciori in sos picant la tigaie
Pulpa de porc am taiat-o bucati pe care le-am asezat in tigaie impreuna cu bucatile de carnaciori uscati si afumati. Am spalat si curatat ardeiul si rosia, le-am taiat bucati mari si le-am adaugat in tigaie impreuna cu boabele de mustar, cele de piper si sare dupa gust. Am picurat putin...
Frigarui de porc si legume
Pulpa de porc se taie cuburi de marimea dorita, apoi adaugam uleiul de masline, sare,boia dulce si piper dupa gust, masam usor carnea sa se unga uniform cu amestecul de ulei si condimente. Spalam sub jet de apa rece, ardeii kapia si zucchini, apoi le taiem bucati. Insiram apoi pe bete de...
Pulpe de pui sub staniol la cuptor
Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb, negru si rosu, le masam sa se uniformizeze condimentele pe toata suprafata pulpelor, apoi le asezam...
Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri ulei de masline. Presaram boia dulce si piper, punem 1/4 cana supa fierbinte, adaugam sosul de soia...
Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund. Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele deshidratate,sare, fulgi chili dupa gust. Acoperim tigaia si fierbem carnea in lapte, pana scade...
Varza calita cu afumatura
Ceapa si ardeii se curata, se toaca si se calesc cateva minute. Adaugam varza spalata si tocata la cutit, afumatura clatita sub jet de apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper rosu. Punem apa plata cat sa cuprinda varza, acoperim si lasam la fiert la foc mediu, pana se...
Jumari
Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu). Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita. Dupa ce se topesc si plutesc in untura, adaugam laptele rece pentru uniformizarea culorii, apoi le...
Aripioare cu ciuperci in lapte, la cuptor
Aripioarele se spala bine, indepartam partea cea mai subtire si punem aripioarele intr-un vas incapator. Ciupercile le spalam si le impartim in sferturi. Le adaugam peste aripioare in vas. Presaram sare, piper macinat si turmeric dupa gust. Ungem cu condimente, aripioarele, pe toata...
Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei de trufe
Incingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne. Acoperim tava cu staniol. Dam tava la cuptor pentru 30 minute, apoi scoatem tava din cuptor, intoarcem...
Rulada din carne tocata cu emmentaler si muschi de porc
Ceapa o spalam si o tocam. Ardeii se spala si se taie bucatele. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Carnea tocata se amesteca cu albusul de ou, sare si piper dupa gust. Parte alba de la ceapa se adauga peste carne, partea verde o pastram pentru stratul de legume. Punem o lingurita...
Pulpa de pui cu mazare si ciuperci
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se soteaza in putin ulei. Adaugam ciupercile congelate si pulpa de pui spalata. Presaram sare si piper dupa gust, punem cca. 50 ml apa, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca pulpa la foc mic, cca. 20 minute, o intoarcem din cand in cand, pe...
Aripioare la cuptor cu sos picant de rosii si praz
Aripioarele se spala bine sub jet de apa rece si apoi li se indeparteaza partea subtire. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Asezam aripioarele in tava pe gratar, presaram sare, piper, boia dulce si iute. In tava punem 1/2 cana apa, apoi dam tava la cuptor pentru 45 minute. Cand...
Rulada din carne tocata la cuptor cu pilaf de orez
Pentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele bine, apoi intindem compozitia pe folie de silicon. Presaram un strat de...
Cartofi la cuptor cu costita afumata
Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de masline. Amestecam bine cartofii sa se condimenteze uniform, taiem costita bucati, le asezam peste...
Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez
Cum se prepara Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez Pulpele de pui se spala, se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie si se ung cu putin ulei. Condimentam pulpele cu sare, boia dulce si piper dupa gust, apoi le asezam pe gratarul tavii de friptura. In tava...
Pulpe de pui la cuptor
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram condimentele dupa gust si dam tava la cuptor pentru 40 minute. Folosim functia de coacere cu ventilatie....
Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor
Cum se prepara Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam ceapa tocata fin, sare si piper dupa gust, doua oua de casa, putin marar si patrunjel si orezul...
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si ardei la cuptor
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem. Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul. Pulpele de pui (fierte 15-20 minute in supa) le asezam deasupra, picuram putin ulei de masline aronatizat cu trufe, presaram...
Pulpe de pui marinate in iaurt cu legume si ciuperci la cuptor
Indepartam pielea de pe pulpele de pui apoi le clatim in apa rece si le punem in castron. Peste pulpe punem iaurtul si ceapa verde tocata, adaugam sare si piper si ungem cu iaurt pulpele pe toata suprafata. Dam carnea la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece. Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa. Preincalzim cuptorul la 175 grade....
Carne cu ciuperci la cuptor si legume la tigaie
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam si spalam ciupercile, apoi le feliem. Curatam si spalam ardeii kapia, apoi ii taiem bucati. Asezam bucatile de carne in tava cuptorului, adaugam ciupercile si ardeii, presaram sare si piper dupa gust, acoperim tava cu staniol, o dam la cuptor...
Chiftelute la cuptor in crusta din fulgi de mei
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Feliile de paine neagra se trec sub jet de apa rece, apoi le stoarcem bine zdrobim painea intr-un castron incapator. Adaugam carnea de porc tocata, ouale, sare si piper dupa gust, 1 lingurita de usturoi pisat, una de boia dulce si o lingura frunze de...
Ciocanele la cuptor pe pat de pleurotus
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Spalam ciocanelele sub jet de apa, apoi le tamponam cu servetele absorbante de bucatarie pentru a le sterge de apa. Ungem fiecare ciocanel cu ulei de masline, apoi presaram sare, piper si boia dulce de ardei dupa gust. Ciupercile pleurotus se clatesc in...
Ciulama de pui cu ciuperci
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile se spala si se feliaza. Punem ceapa la sotat intr-o tigaie adanca sau o cratita. Lasam la sotat 3-5 minute la foc moderat. Adaugam ciupercile,bobitele de mustar, pulpele spalate sub jet de apa rece, piperam si saram dupa gust, apoi...