Ceapa si ardeii se curata, se spala.
Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele.
Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu.
Zucchini se spala, se sterg cu un prosop absorbant, apoi se taie pe orizontala in sferturi / fasii, apoi ii feliem cu tot...
Cartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare.
Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in cotor. Scurgem apa.
Cartofii fierti si scursi de apa ii mixam asa fierbinti cu sarea, mustarul si...
Ceapa, ardeii si morcovii se curata si se spala.
Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele.
Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele taiate, le sotam la foc iute 2 minute timp in care amestecam incontinuu sa nu se arda ceapa.
Adaugam...
Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.
Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un...
Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.
Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.
Preincalim cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol incapator amestecam...
Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator.
Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam.
Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua.
Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Asezam legumele in tava rotunda antiaderenta, presaram amestecul de mirodenii pe care il gasim in interiorul pungii cu legume, turnam putin ulei de porumb, presaram busuioc uscat si dam tava la cuptor pentru 30 minute.
Se gatesc rapid, sunt foarte gustoase...
Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.
Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr.
Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa.
Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina.
Adaugam granulele de soia...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul.
Adaugam stafidele hidratate in esenta de rom, apoi pudra de cacao, uleiul, amestecam.
Faina si nuca se adauga...
Curatam cepa, o spalam si o sotam la foc iute in ulei de masline impreuna cu ardeiul taiat bucati si prazul rondele.
Adaugam dovleceii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete.
Presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea la foc mediu 15...
Clatim prazul, il taiem rondele si il punem la sotat in ulei pentru 3 minute la foc mediu.
Fasolea se clateste de apa in care a fost conservata si se adauga peste prazul calit.
Adaugam bobitele de mustar si amestecam.
Lasam mancarea sa se gateasca incet, la foc mic 15 minute.
Adaugam...
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat in ulei la foc mic.
Adaugam prazul taiat rondele, apoi legumele pentru ciorba din borcan.
Punem apa in oala peste legume, adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si lasam oala acoperita pana atinge...
Desprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece.
In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate.
Deasupra asezam buchetelele de broccoli, presaram sare si piper dupa gust.
Punem tigaia pe flacara medie si lasam sa se gateasca...
Ceapa se curata, apoi se spala si se toaca marunt.
Punem ceapa la sotat in ulei pentru 2-3 minute la foc iute.
Adaugam ardeiul congelat, apoi mazarea congelata.
Reducem focul,adaugam o jumatate cana apa plata si lasam sa se gateasca legumele la foc potrrivit cca 10 minute.
Adaugam...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.
Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.
Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.
Punem intr-un...
Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.
Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic.
Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie.
Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam dovlecelul peste ceapa...
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele.
Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele de ardei, adaugam dupa gust sare de Himalaya si mix din boabe de piper, le calim la foc iute pana...
Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume.
Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit.
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele.
Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute.
Adaugam legumele conservate din borcan, apa...
Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.
Impartim...
Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.
Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei.
Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la...
Pentru piure:
-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.
Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta...
Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.
Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.
Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15...
Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.
Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.
Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.
Turnam...
Legumele se curata, se spala apoi sub jet de apa rece.
Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o lasam la sotat la foc potrivit 2-3 minute.
Trecem morcovii,pastarnacul si telina pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem legumele rase peste ceapa sotata.
Continuam...
Boabele de soia le punem de seara la hidratat in apa rece.
Dimineata scurgem apa de pe boabe, apoi punem soia la fiert la foc potrivit.
Cand da apa in clocot, strecuram boabele si adaugam alta apa in care vom fierbe soia pana patrunde furculita usor in boabe.
Curatam ceapa si ardeiul, le...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem intr-un bol zaharul, uleiul, apa minerala, dulceata si mixam la viteza mica.
Adaugam alunele maruntite,zaharul vanilat si praful de copt, apoi pudra de roscove iar la final faina in ploaie.
Ungem o tava adanca cu ulei, o tapetam cu faina si turnam...
Morcovul, ceapa si ardeii se curata si se spala sub jet de apa rece.
Tocam ceapa si o calim intr-o cratita in 3-4 linguri de ulei.
Adaugam apoi ardeiul taiat bucati si morcovul ras.
Presaram bobitele de mustar, sare si piper dupa gust,apoi adaugam rosiile trecute prin robot.
Lasam sa...
Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt.
Adreiul kapia se curata de cotor, se spala si se taie bucati.
Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat, lasam la sotat 3-4 minute.
Conservele de fasole se desfac, scurgem apa din conserva, clatim putin...
Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume.
Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia.
Dupa ce s-au umflat, scurgem apa, le lasam la racit si cand temperatura lor a devenit suportabila,le stoarcem in mana sa...
Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator.
Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida.
Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic.
La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam...
Ghiveci la tigaie cu zucchini
Ceapa si ardeii se curata, se spala. Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele. Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu. Zucchini se spala, se sterg cu un prosop absorbant, apoi se taie pe orizontala in sferturi / fasii, apoi ii feliem cu tot...
Conopida cu maioneza de post
Cartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare. Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in cotor. Scurgem apa. Cartofii fierti si scursi de apa ii mixam asa fierbinti cu sarea, mustarul si...
Ciorba de pastai congelate
Ceapa, ardeii si morcovii se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele. Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele taiate, le sotam la foc iute 2 minute timp in care amestecam incontinuu sa nu se arda ceapa. Adaugam...
Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida
Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia. Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un...
Prajitura de post cu mere
Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare. Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam. Preincalim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol incapator amestecam...
Rulouri bicolore de post cu dulceata
Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator. Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam. Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua. Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se...
Legume stir-free la tava in cuptor
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Asezam legumele in tava rotunda antiaderenta, presaram amestecul de mirodenii pe care il gasim in interiorul pungii cu legume, turnam putin ulei de porumb, presaram busuioc uscat si dam tava la cuptor pentru 30 minute. Se gatesc rapid, sunt foarte gustoase...
Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi
Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr. Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa. Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina. Adaugam granulele de soia...
Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam stafidele hidratate in esenta de rom, apoi pudra de cacao, uleiul, amestecam. Faina si nuca se adauga...
Ghiveci de legume
Curatam cepa, o spalam si o sotam la foc iute in ulei de masline impreuna cu ardeiul taiat bucati si prazul rondele. Adaugam dovleceii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete. Presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea la foc mediu 15...
Fasole rosie prefiarta in sos de rosii
Clatim prazul, il taiem rondele si il punem la sotat in ulei pentru 3 minute la foc mediu. Fasolea se clateste de apa in care a fost conservata si se adauga peste prazul calit. Adaugam bobitele de mustar si amestecam. Lasam mancarea sa se gateasca incet, la foc mic 15 minute. Adaugam...
Ciorba de post cu varzute de Bruxelles
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei la foc mic. Adaugam prazul taiat rondele, apoi legumele pentru ciorba din borcan. Punem apa in oala peste legume, adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si lasam oala acoperita pana atinge...
Legume gatite la tigaia dry cocker
Desprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece. In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate. Deasupra asezam buchetelele de broccoli, presaram sare si piper dupa gust. Punem tigaia pe flacara medie si lasam sa se gateasca...
Mix de boabe in sos de tomate
Ceapa se curata, apoi se spala si se toaca marunt. Punem ceapa la sotat in ulei pentru 2-3 minute la foc iute. Adaugam ardeiul congelat, apoi mazarea congelata. Reducem focul,adaugam o jumatate cana apa plata si lasam sa se gateasca legumele la foc potrrivit cca 10 minute. Adaugam...
Briose de post pentru Mos Craciun
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara. Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon. Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot. Punem intr-un...
Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar
Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic. Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie. Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam dovlecelul peste ceapa...
Ciuperci calite cu ardei kapia
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele. Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele de ardei, adaugam dupa gust sare de Himalaya si mix din boabe de piper, le calim la foc iute pana...
Ciorba de perisoare din soia
Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute. Adaugam legumele conservate din borcan, apa...
Prajitura pufoasa si aromata de post
Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen. Impartim...
Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite
Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei. Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la...
Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii
Pentru piure: -curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta...
Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate
Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15...
Spanac de post cu piure si jumarele din soia
Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa. Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul. Turnam...
Ciorba de radacinoase cu mazare verde
Legumele se curata, se spala apoi sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o lasam la sotat la foc potrivit 2-3 minute. Trecem morcovii,pastarnacul si telina pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem legumele rase peste ceapa sotata. Continuam...
Mancare scazuta din soia neagra
Boabele de soia le punem de seara la hidratat in apa rece. Dimineata scurgem apa de pe boabe, apoi punem soia la fiert la foc potrivit. Cand da apa in clocot, strecuram boabele si adaugam alta apa in care vom fierbe soia pana patrunde furculita usor in boabe. Curatam ceapa si ardeiul, le...
Negresa de post cu dulceata si alune de padure
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, apa minerala, dulceata si mixam la viteza mica. Adaugam alunele maruntite,zaharul vanilat si praful de copt, apoi pudra de roscove iar la final faina in ploaie. Ungem o tava adanca cu ulei, o tapetam cu faina si turnam...
Mancare de fasole rosie cu porumb
Morcovul, ceapa si ardeii se curata si se spala sub jet de apa rece. Tocam ceapa si o calim intr-o cratita in 3-4 linguri de ulei. Adaugam apoi ardeiul taiat bucati si morcovul ras. Presaram bobitele de mustar, sare si piper dupa gust,apoi adaugam rosiile trecute prin robot. Lasam sa...
Fasole boabe scazuta la tigaie
Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Adreiul kapia se curata de cotor, se spala si se taie bucati. Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat, lasam la sotat 3-4 minute. Conservele de fasole se desfac, scurgem apa din conserva, clatim putin...
Pilaf de orez cu soia prajita
Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume. Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia. Dupa ce s-au umflat, scurgem apa, le lasam la racit si cand temperatura lor a devenit suportabila,le stoarcem in mana sa...
Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa
Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator. Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida. Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic. La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam...