Separam ouale.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie.
Adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei, mixand incontinuu.
Apoi adaugam pe rand...
Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator.
Amestecam, apoi adaugam faina cat cere aluatul.
Framantam si lasam aluatul la rece pentru 30 minute.
Infainam masa de...
Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm.
I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei.
Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit.
Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca...
Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs.
Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata.
La final adaugam 2 linguri de gris,...
Curatam si spalam ceapa, ardeiul si morcovii.
Punem apa in oala, adaugam ceapa intreaga, morcovii taiati rondele si ardeiul taiat bucatele.
Punem uleiul, sare si piper macinat dupa gust. 1 lingurita rasa mix din boabe de piper,acoperim oala si lasam sa fiarba pana patrunde usor furculita in...
Spalam dovleceii sub jet de apa rece, apoi ii taiem rondele de cel mult 1 cm grosime.
Incingem tigaia de tip grill, apoi asezam rondelele de dovlecei, presaram dupa gust sare si piper macinat, lasam sa se gateasca pe ambele parti uniform.
Pentru sosul de branzeturi punem smantana lichida...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina.
Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi...
Separam ouale.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza...
Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.
Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.
La final picuram uleiul de masline, framantam un aluat elastic.
Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care...
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem.
Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul.
Pulpele de pui (fierte 15-20 minute in supa) le asezam deasupra, picuram putin ulei de masline aronatizat cu trufe, presaram...
Cuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade.
Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta, omogenizam.
Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana cand se dezlipeste...
Aluatul foietaj se lasa la dezghetat.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Separam galbenusurile si le batem cu furculita, adaugand cele doua cutiute de lapte pentru cafea.
Aluatul dezghetat se intinde pe masa, apoi se taie in fasii de 10-15 cm si grosime de1,5 cm.
Tapetam tava cu...
Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun.
Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam.
Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz.
Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline.
Acoperim castronul...
Alegem cartofi noi mici de marimea unor mingiute de ping-pong.
Spalam bine cartofii sub jet de apa sa indepartam tot pamantul de pe coaja lor.
Taiem cartofii in jumatati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 minute.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Scurgem cartofii si ii...
Mixam ouale cu esenta de vanilie, praful de sare, apoi adaugam apa minerala, laptele si faina in ploaie.
Mixam bine,cateva minute, apoi adaugam uleiul si mai mixam pana se incorporeaza in compozitie si nu iese la suprafata.
Punem o tigaie antiaderenta de clatite la foc iute,o lasam la...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte.
Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire.
Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura...
Indepartam pielea de pe pulpele de pui apoi le clatim in apa rece si le punem in castron.
Peste pulpe punem iaurtul si ceapa verde tocata, adaugam sare si piper si ungem cu iaurt pulpele pe toata suprafata.
Dam carnea la rece pentru cel putin o ora.
Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Cepele verzi si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat intr-o oala in ulei alaturi de cubuletele de morcov congelat, cca 5 minute.
Adaugam apoi ciupercile de roua congelate, punem apa plata, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute....
Curatam morcovii si telina, le spalam bine sub det de apa rece, le stergem cu prosoape absorbante de bucatarie,apoi le trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.
Preparam maioneza de casa din galbenusul de la un ou fiert+1 galbenus de la un ou crud+1 lingurita de mustar+200 ml ulei de floarea...
Curatam si spalam ceapa si ardeii.
Tocam ceapa, ardeii ii taiem fasii sau bucatele apoi le sotam impreuna in 3 linguri de ulei intr-o tigaie pentru 5 minute la foc mic.
Spalam varza, o tocam.
Punem legumele sotate in vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot .
Adaugam...
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac.
Rand pe rand punem cele cinci linguri apa minerala si mixam sa se incorporeze in compozitie.
Preincalzim cuptorul la...
Frunzele de loboda se curata de pe tulpini si se spala in mai multe ape, apoi se pun la scurs si se taie fasii.
Cepele verzi si morcovii se curata, se spala sub jet de apa rece.
Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si morcovul ras, lasam la sotat legumele cca 5 minute....
Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece.
Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam...
Desprindem coditele cireselor, apoi spalam ciresele sub jet de apa rece.
Scoatem samburii si punem in vasul blenderului bucatile de cirese, adaugam 2 pliculete de green sugar si apa plata rece.
Infiletem capacul cu lame.
Conectam aparatul la sursa de curent apoi blendam cateva secunde...
Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata.
Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca.
Adaugam 20 ml ulei de floarea soarelui si amestecam sa se omogenizeze.
Cepele si ardeiul se curata si se spala,apoi le...
Separam ouale.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de zahar.
Cand spuma este ferma renuntam la mixer,luam deoparte 2-3 linguri de spuma isr in restul...
Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj.
Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi.
Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care...
Preincalzim cuptorul la 160 grade.
Asezam hartie de copt in tava, apoi punem feliile de paine.
Spalam rosiile si ardeiul.
Taiem mozarella bucatele, ardeiul de asemenea.
Rosiile le taiem rondele.
Ungem feliile de paine cu ulei de masline, presaram sare si piper dupa gust.
Din loc...
diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.
Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam.
Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de maini picuram putin ulei de masline.
Lasam aluatul astfel obtinut la dospit in loc ferit de...
Ceapa si ardeii se curata, se spala.
Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele.
Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu.
Zucchini se spala, se sterg cu un prosop absorbant, apoi se taie pe orizontala in sferturi / fasii, apoi ii feliem cu tot...
Briose cu surprize
Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei, mixand incontinuu. Apoi adaugam pe rand...
Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise
Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam faina cat cere aluatul. Framantam si lasam aluatul la rece pentru 30 minute. Infainam masa de...
Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie
Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm. I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei. Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit. Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca...
Placinte cu loboda la cuptor
Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata. La final adaugam 2 linguri de gris,...
Supa de rosii cu taietei chinezesti din orez
Curatam si spalam ceapa, ardeiul si morcovii. Punem apa in oala, adaugam ceapa intreaga, morcovii taiati rondele si ardeiul taiat bucatele. Punem uleiul, sare si piper macinat dupa gust. 1 lingurita rasa mix din boabe de piper,acoperim oala si lasam sa fiarba pana patrunde usor furculita in...
Dovlecel la tigaie grill cu sos de branzeturi
Spalam dovleceii sub jet de apa rece, apoi ii taiem rondele de cel mult 1 cm grosime. Incingem tigaia de tip grill, apoi asezam rondelele de dovlecei, presaram dupa gust sare si piper macinat, lasam sa se gateasca pe ambele parti uniform. Pentru sosul de branzeturi punem smantana lichida...
Tarta cu fructe, budinca si frisca
Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi...
Briose din pesmet umplute cu frisca
Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza...
Batoane cu seminte de in si de mac
Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun. Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta. La final picuram uleiul de masline, framantam un aluat elastic. Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care...
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si ardei la cuptor
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem. Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul. Pulpele de pui (fierte 15-20 minute in supa) le asezam deasupra, picuram putin ulei de masline aronatizat cu trufe, presaram...
Tarte aperitiv lacto-vegetariene
Cuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade. Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta, omogenizam. Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana cand se dezlipeste...
Saleuri rapide din foietaj
Aluatul foietaj se lasa la dezghetat. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Separam galbenusurile si le batem cu furculita, adaugand cele doua cutiute de lapte pentru cafea. Aluatul dezghetat se intinde pe masa, apoi se taie in fasii de 10-15 cm si grosime de1,5 cm. Tapetam tava cu...
Chifle umplute cu loboda rosie
Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun. Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam. Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz. Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline. Acoperim castronul...
Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval
Alegem cartofi noi mici de marimea unor mingiute de ping-pong. Spalam bine cartofii sub jet de apa sa indepartam tot pamantul de pe coaja lor. Taiem cartofii in jumatati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Scurgem cartofii si ii...
Clatite cu dulceata de zmeura si sos de ciocolata alba
Mixam ouale cu esenta de vanilie, praful de sare, apoi adaugam apa minerala, laptele si faina in ploaie. Mixam bine,cateva minute, apoi adaugam uleiul si mai mixam pana se incorporeaza in compozitie si nu iese la suprafata. Punem o tigaie antiaderenta de clatite la foc iute,o lasam la...
Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte. Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul. Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire. Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura...
Pulpe de pui marinate in iaurt cu legume si ciuperci la cuptor
Indepartam pielea de pe pulpele de pui apoi le clatim in apa rece si le punem in castron. Peste pulpe punem iaurtul si ceapa verde tocata, adaugam sare si piper si ungem cu iaurt pulpele pe toata suprafata. Dam carnea la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Ciorba de post din ciuperci de roua cu legume
Cepele verzi si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat intr-o oala in ulei alaturi de cubuletele de morcov congelat, cca 5 minute. Adaugam apoi ciupercile de roua congelate, punem apa plata, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute....
Salata picanta de telina si morcov cu maioneza
Curatam morcovii si telina, le spalam bine sub det de apa rece, le stergem cu prosoape absorbante de bucatarie,apoi le trecem pe razatoarea cu ochiuri mici. Preparam maioneza de casa din galbenusul de la un ou fiert+1 galbenus de la un ou crud+1 lingurita de mustar+200 ml ulei de floarea...
Varza calita la slow cooker Crock-Pot
Curatam si spalam ceapa si ardeii. Tocam ceapa, ardeii ii taiem fasii sau bucatele apoi le sotam impreuna in 3 linguri de ulei intr-o tigaie pentru 5 minute la foc mic. Spalam varza, o tocam. Punem legumele sotate in vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot . Adaugam...
Prajitura cu mac, pere si capsuni
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac. Rand pe rand punem cele cinci linguri apa minerala si mixam sa se incorporeze in compozitie. Preincalzim cuptorul la...
Ciorba de loboda servita cu crutoane
Frunzele de loboda se curata de pe tulpini si se spala in mai multe ape, apoi se pun la scurs si se taie fasii. Cepele verzi si morcovii se curata, se spala sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si morcovul ras, lasam la sotat legumele cca 5 minute....
Cartofi noi la cuptor in crusta de susan
Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 220 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam...
Smoothie din cirese
Desprindem coditele cireselor, apoi spalam ciresele sub jet de apa rece. Scoatem samburii si punem in vasul blenderului bucatile de cirese, adaugam 2 pliculete de green sugar si apa plata rece. Infiletem capacul cu lame. Conectam aparatul la sursa de curent apoi blendam cateva secunde...
Linte batuta cu ceapa caramelizata
Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca. Adaugam 20 ml ulei de floarea soarelui si amestecam sa se omogenizeze. Cepele si ardeiul se curata si se spala,apoi le...
Briose cu spuma de cocos colorata in roz
Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de zahar. Cand spuma este ferma renuntam la mixer,luam deoparte 2-3 linguri de spuma isr in restul...
Baclava cu doua feluri de nuca
Preincalzim cuptorul la 170 grade. Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj. Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi. Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care...
Bruschete cu mozarella si rosie
Preincalzim cuptorul la 160 grade. Asezam hartie de copt in tava, apoi punem feliile de paine. Spalam rosiile si ardeiul. Taiem mozarella bucatele, ardeiul de asemenea. Rosiile le taiem rondele. Ungem feliile de paine cu ulei de masline, presaram sare si piper dupa gust. Din loc...
Parisiene cu branza si marar
diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam. Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de maini picuram putin ulei de masline. Lasam aluatul astfel obtinut la dospit in loc ferit de...
Ghiveci la tigaie cu zucchini
Ceapa si ardeii se curata, se spala. Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele. Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu. Zucchini se spala, se sterg cu un prosop absorbant, apoi se taie pe orizontala in sferturi / fasii, apoi ii feliem cu tot...