Cartofi noi la cuptor in crusta de susan

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Iun 2016 | 5279 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1500 gr. cartofi noi mici (de marimea unor mingi de ping pong)
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 50 gr. seminte de susan alb
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor in crusta de susan:

Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece.

Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam pudra de boia si semintele de susan.

Amestecam cu mana sa imbracam cartofii in ulei,condimente si seminte, apoi ii asezam in tava tapetata.

Acoperim tava cu staniol si dam cartofii pentru 30 minute la cuptor.

Dupa scurgerea celor 30 minute indepartam folia de staniol si dam din nou tava la cuptor, folosim de aceasta data functia de coacere cu ventilatie si ii lasam la copt pana capata o crusta crocanta aurie.

Portionam si presaram marar verde proaspat tocat inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.06.2016, 18:52

Nu am mai mancat cu susan, dar sigur imi plac!

mihaelar63 1

07.06.2016, 22:47

Grozav de mult imi plac

diaconta 1

09.06.2016, 22:57

Minunati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalele padurarului (de post)