Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete

Salata de pui in crusta de cocos si crutoane picante

In Salate la 5 Apr 2017

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pieptul de pui se asaza pe o farfurie si se asezoneaza dupa gust, cu sare si fulgi de chili, picuram cativa stropi ulei de porumb peste carne. Tapetam o tava cu hartie de copt. Trecem pieptul de pui condimentat, prin fulgi de nuca de cocos, apoi il...

Desert briose cu cacao si nuca de post

In Dulciuri la 4 Apr 2017

Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi fulgii de ovaz si faina, un praf de scortisoara, am mixat pana la omogenizare. Am asezat hartiute de...

Ciorba de mazare

In Ciorbe la 3 Apr 2017

Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei. Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute. Se adauga gulia taiata bucati mari (pe care, la final, le-am indepartat din ciorba pentru ca erau...

Desert negresa de post cu coacaze negre

In Prajituri la 2 Apr 2017

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron incapator zaharul, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si pasta de macese, apoi pudra de cacao. Turnam uleiul si apa minerala, amestecam bine si la final, adaugam faina. Mixam pana se omogenizeaza bine amestecul....

Placinte de post cu urzici si tapioca la cuptor

In Mancaruri de post la 1 Apr 2017

Preparam mai intai umplutura. Urzicile se spala in mai multe ape, apoi se pun la oparit, in apa clocotita cu sare, pentru cateva minute. Scurgem urzicile de apa (pastram o cana de apa in care au fiert urzicile) apoi le pasam cu blenderul, sa obtinem un piure foarte fin. In apa de pe...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 31 Mar 2017

Pregatim mai intai crema, astfel: Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr  zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam. Laptele il punem la foc, cu restul de zahar alocat cremei si margarina. Dupa ce s-a topit, incoproram la foc mic...

Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

In Mancaruri de post la 30 Mar 2017

Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa. Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi. Ii curatam de coaja si ii trecem pe...

Ciorba de perisoare din piept de pui

In Ciorbe la 29 Mar 2017

Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt si se pune in oala impreuna cu uleiul, la sotat 2-3 minute. Adaugam morcovii rasi, pastarnacul ras, ardeiul taiat bucatele si telina taiata cubulete. Punem foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust, adaugam apa plata si...

Desert tort cu zmeura, mascarpone si piscoturi

In Torturi la 28 Mar 2017

Zmeura se pune la foc cu 150 gr zahar tos si se lasa la fiert, cca. 20 minute la foc mic pana incepe sa se ingroase siropul. Trecem apoi amestecul prin sita deasa, pentru a separa semintele; piureul rezultat il lasam deoparte, la racit, acoperit cu folie alimentara pentru a nu se forma...

Aperitiv saratele cu branza si seminte de canepa si susan

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2017

Preincalzim cuptorul la 185 grade C. Margarina Rama se trece cateva secunde prin cuptorul cu microunde. Punem peste margarina moale, telemeaua grasa de oi, adaugam semintele de canepa si incorporam apoi faina cat cuprinde. Intindem aluatul pe masa de lucru, taiem betigase din aluat in...

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

In Dulciuri la 26 Mar 2017

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta. Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana...

Pulpa de pui cu mazare si ciuperci

In Pui la 25 Mar 2017

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se soteaza in putin ulei. Adaugam ciupercile congelate si pulpa de pui spalata. Presaram sare si piper dupa gust, punem cca. 50 ml apa, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca pulpa la foc mic, cca. 20 minute, o intoarcem din cand in cand, pe...

Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa

In Mancaruri de post la 24 Mar 2017

Patul de cartofi caliti: Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si...

Ciorba de fasole uscata

In Ciorbe la 23 Mar 2017

Alegem fasolea, o punem la hidratat in apa, de seara pana dimineata. Fierbem fasolea in doua ape, cate jumatate de ora, scurgem apa. Curatam legumele, le spalam si calim prazul in 3 linguri de ulei. Adaugam rondelele de morcovi si bucatile de ardei, apoi fasolea si rubarba deshidratata,...

Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida

In Mancaruri de legume la 22 Mar 2017

Ciupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu. Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci. Peste...

Desert cozonac de post cu rahat si stafide

In Mancaruri de post la 21 Mar 2017

Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele. Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul elastic. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa isi tripleze volumul (eu l-am...

Desert melci cu nuca si cacao

In Dulciuri la 20 Mar 2017

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru. Amestecam nuca macinata, zaharul, pudra de cacao si zaharul vanilat intr-un castron, apoi repartizam amestecul peste foaia de aluat. Rulam strans, taiem apoi melcii de grosimea unui deget si...

Desert briose cu lamaie si mac glazurate

In Prajituri la 19 Mar 2017

Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac. Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar. Adaugam toata cantitatea de faina...

Ciorba de post

In Mancaruri de post la 18 Mar 2017

Fasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele de fasole. Am adaugat bobitele de mustar, foile de dafin, legumele pentru ciorba si am lasat oala...

Paste cu ciuperci de roua

In Paste la 17 Mar 2017

Punem la fiert pastele, in apa clocotita cu sare si le fierbem cat scrie pe ambalaj. Le scurgem apoi si le acoperim pana preparam ciupercutele.  Spalam prazul, il taiem rondele, il punem in tigaie alaturi de ciupercutele congelate si de ardeiul rosu (eu tot congelat am...

Desert prajitura cu capsuni si bezea

In Prajituri la 16 Mar 2017

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare si cristalele din zahar se topesc. Adaugam uleiul, il incorporam. ...

Sarmalute de post cu ciuperci

In Mancaruri de post la 15 Mar 2017

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat. Curatam si spalam toate legumele. Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot. Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari. Prazul...

Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan

In Piine la 14 Mar 2017

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit...

Desert mucenici unsi cu miere

In Dulciuri la 13 Mar 2017

Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia. Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam. Acoperim coca si...

Desert bomboane Raffaello

In Dulciuri la 12 Mar 2017

Pentru inceput, prajim usor intr-o tigaie antiaderenta, miezul de caju, il lasam la racit. Punem zaharul si untul intr-o craticioara, lasam pana se topeste untul si se dizolva cristalele de zahar. Tragem craticioara de pe foc, lasam la racorit, pana cand amestecul obtine temperatura...

Prajitura Katty cu marshmallow

In Prajituri la 24 Ian 2017

Preparam aluatul pentru foi astfel: Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator. Amestecam ingredientele, apoi adaugam faina, framantam un aluat gras pe care il lasam pentru o ora la...

Saratele cu telemea si seminte de canepa

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2017

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Tavile cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt. Punem intr-un castron incapator, branza de oaie, adaugam margarina trecuta un minut prin cuptorul cu microunde, apoi faina si semintele de canepa decorticate. Amestecam ingredientele cu mana, vom...

Negresa de post cu seminte de rodie

In Mancaruri de post la 24 Ian 2017

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa  mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de macese, apoi adaugam praful de cacao si faina. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Nu uitam sa...

Bulgur cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2017

Turnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent. Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din nou un strat de bulgur, la fel de vreo doua degete, peste care vom pune din nou legume deshidratate si...

Aripioare la cuptor cu sos picant de rosii si praz

In Pui la 23 Ian 2017

Aripioarele se spala bine sub jet de apa rece si apoi li se indeparteaza partea subtire. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Asezam aripioarele in tava pe gratar, presaram sare, piper, boia dulce si iute. In tava punem 1/2 cana apa, apoi dam tava la cuptor pentru 45 minute. Cand...

Afisate 151 - 180 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]