![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 05.03.2016
publicat la 28.02.2016
publicat la 24.02.2016
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
12 octombrie - Ziua Oradiei
Este ziua în care cinstim memoria oamenilor de cultură din Oradea şi din Ardeal, dar şi cea a militarilor noştri, eroi pe câmpul de bătălie în al Doilea Război Mondial. La 12 octombrie 1918, în oraşul nostru a fost semnat actul prin care românii ardeleni...
Festivalul Sarmalelor editia a IV-a -Salonta 02 septembrie 2012
"Fă-ţi oleacă de vreme şi vină duminică, 2 septembrie, la noi, pe uspăţ. Vină să vezi mândrele noastre obiceiuri, să asculţi hidedea cu goarnă, dar, mai ales, să-ţi astâmperi setea cu un strop de pălincă de prune şi foamea, cu nişte sarmale gătite ca la mama...
La stana
Toata lumea a gustat casul de oaie, dar prea putini au ajuns sa vada, cu ochii lor, cum arata cu adevarat, aceste locuri, dupa care se dau in vant, turistii straini. La stana poti sa vezi cum se prepara produsele din lapte de oaie. Acestea fiind preparate la fel cum se preparau cu generatii in...
Cum pot fi folosite altfel alimentele din camara
Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora. Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele...
Catina, antioxidantul naturii
Catina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti pe care mama-natura are grija sa ni-i puna la indemana in fiecare an, incepand cu jumatatea lui august si pana la jumatatea lunii octombrie. Acest arbust este folosit de nu mai putin de 2,000 de ani in medicina traditionala...
Cura cu leurda
Cura cu leurdă este un panaceu pentru întregul aparat cardiovascular. Are frunzele de un verde închis şi un miros ca de usturoi, motiv pentru care se mai numeşte şi usturoiţă. Desfăşurarea curei Sucul de leurdă se obţine astfel: o mână de frunze...
Varza murata
Pentru ca ieri v-am ispitit cu o friptura in zeama de varza murata , m-am gandit sa va prezint cateva din avantajele ei.... Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura. Varza murata este...
Mierea II
Mierea si antichitatea Din vremuri stravechi, omul a descoperit mierea si produsele stupului de albine nu numai ca aliment, ci si ca medicament. Apicultura era practicata inca din secolul al VII-lea i.Hr., existind o serie de marturii in acest sens. litele mesopotamiene, ca si...
Alimente anti-imbatranire
Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's Health arata cele aproximativ 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare, de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate. 1. Migdalele -...
Socul
Denumiri populare: holer, hoz, iboz, scorpat, sog, soc negru, etc. Sunt foarte rare plantele din natură la care toate organele (flori, fructe, frunze, scoarţă, rădăcini) prezintă efecte terapeutice şi pot fi folosite în prevenirea şi tratarea unui larg arsenal de afecţiuni...