Cantitatile pentru acest chec pufos sunt duble. Eu am l-am facut intr-o tava de cozonac.
Se incinge cuptorul la 160°.
Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare.
Se adauga laptele, uleiul.
Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat, amestecand usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se pun deasupra cateva lingurite cu gem, din loc in loc.
Se da tava la cuptor pentru 35 de minute.
Atentie! In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.
Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
1
Puteti folosi orice alt gem aveti la indemana, dar sa nu fie foarte fluid.