publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu legume si miez de lapte
Se prepara mai intai aluatul. Se pune untul rece taiat cubulete in vasul de la robot, se adauga sare si faina si se mixeaza lejer pana se obtin fulgi de aluat. Se adauga apoi apa rece si se mixeaza pana se incorporeaza aluatul. Se scoate aluatul din vas si se face o bila, se pune in folie de...
Branza feta coapta
Puneti feliile de branza feta pe cate o foaie de copt (mototolita usor inainte). Taiati legumele rondele si asezati-le deasupra. Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano. Strangeti bine hartia de copt si puneti boccelutele intr-o tava. Puneti la cuptor, la 200 grade, cam jumatate de ora....
Tarta cu rosii si crema de branza
Foaia de aluat dezghetata se taie in dreptunghiuri (8 x 15 cm). Se unge fiecare dreptunghi cu crema de branza, lasand cate 1 cm de aluat pe fiecare latura. Rosiile se taie in cuburi mai maricele si se amesteca cu ceapa taiata solzisori. Se rasneste putina sare deasupra si se stropesc cu...
Cum se fierbe porumbul la philips multicooker
Cum se fierbe porumbul. Stiuletii de porumb i-am curatat si i-am spalat, i-am asezat frumos in vasul de la multicooker si am turnat apa cat sa-i acopere. Am inchis capacul si am setat programul BOIL pentru 30 de minute. Acesta incepe efectiv doar dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Cand...
Tartine cu somon afumat si spanac
Se asaza feliile de somon pe masa de lucru, iar pe fiecare se asaza cate o frunza de spanac, spalata si uscata. Frunza de spanac trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu felia de somon. Se ruleaza apoi felia de somon impreuna cu felia de spanac pana se obtine un rulou strans, Se pun rulourile la...
Tartine cu unt aromat, branza brie si nuca
Untul moale, la temperatura camerei, se amesteca cu usturoiul dat pe razatoarea fina, cu patrunjelul tocat fin si cu praful de turmeric. Se ung feliile de bagheta cu un strat generos de unt si se pun in cuptor, la 150 de grade, pana ce untul s-a topit si a intrat in paine. Se scoate tava si se...
Tartine cu crema de branza si somon afumat
Se mixeaza cu blenderul somonul afumat impreuna cu crema de branza, se adauga mararul tocat fin, zeama de lamaie, se condimenteaza dupa gust si se aseaza crema pe feliile de bagheta. Se orneaza cu felii subtiri de lime sau cu ardei gras rosu.
Omleta cu cascaval afumat si sparanghel
Pentru doua portii, batem ouale cu cascavalul ras si facem o omleta mare, in putin ulei de masline. O intoarcem pe ambele parti. Apoi o taiam pe jumatate si o asezam pe doua farfurii. Sparanghelul il oparim in apa fiarta cu putina sare si il lasam sa dea cateva clocote, apoi il trecem prin jet...
Cocktail cu avocado, crema de branza si somon
Avocado l-am curatat si l-am taiat cubulete, apoi l-am stropit cu zeama de lamaie si am rasnit putina sare deasupra. L-am lasat putin la marinat pana am pregatit crema de branza. Am oprit putina zeama de lamaie pentru somon. Cremele de branza le-am combinat cu ceapa verde taiata fin si mararul...
Placinte cu branzeturi
Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste...
Fritatta cu legume
Cartofii i-am taiat rondele si i-am pus la fiert in apa cu sare. Au fiert foarte repede, nu mai mult de 15 minute. Am scurs apoi apa si i-am lasat putin la racit. Intre timp am pregatit restul legumelor: ciupercile curatate le-am taiat felii, dovlecelul l-am taiat pe jumatate pe lungime si...
Midinette cu pui si telina
Carnea de pui se fierbe, se lasa la racit si apoi se taie cubulete. Telina si morcovul se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca cu puiul si se stropeste totul cu zeama de lamaie dupa gust- se poate pune zeama de la o lamaie intreaga. Se condimenteaza dupa gust si se adauga...
Dovlecei umpluti cu branza, rosii si ardei
Dovlecelul se spala si se taie pe lung in felii subtiri. Se incinge o tigaie grill si se frig usor dovleceii pe ambele parti. Se presara cu sare si oregano. Se scot pe un platou si se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperiti cu un capac. Intre timp se pregateste umplutura. Branza si...
Fondue cu branza Delaco si legume
Branza se topeste dupa instructiunile de pe ambalaj si apoi se rastoarna in bolul de fondue. Eu am pregatit nuggets din piept de curcan, cubulete de cartofi fierti si apoi rumeniti usor in tigaie, broccoli fiert 3 minute in apa clocotita cu sare si apoi clatit cu apa rece, crutoane de paine si...
Placinta invartita cu branza
Intr-un castron se zdrobeste branza telemea cu furculita, apoi se amesteca cu branza de vaci, iaurtul, ouale batute, se condimenteaza cu putin piper si nucsoara proaspat rasa. Se gusta de sare, daca mai trebuie sa adauga (branza mea era suficient de sarata si nu a mai necesitat sare). Pentru ca...
Crostini cu ciuperci
Ciupercile curatate si spalate se taie pe jumatate, apoi felii. Se taie si piciorusele in rondele. Se incinge o tigaie teflonata sau de ceramica si se pun ciupercile, se rasneste deasupra sare, piper si chilli si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie usor. Se adauga untul si se lasa sa...
Omleta cu dovlecei
Dovlecelul se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se trage in tigaie, in putin ulei de masline. Se adauga baconul feliat subtire si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Ouale se bat bine si se amesteca cu telemeaua rasa. Se pun ouale in tigaie peste dovlecei si se lasa la foc mic. Se...
Cartofi Dauphinoise
Cartofii noi spalati si curatati se taie la robot rondele subtiri. La fel si ceapa rosie. Se amesteca si se aseaza intr-o tava ce va merge la cuptor. Se stropesc cu uleiul de masline, sa condimenteaza cu sare si piper si se pune tava pe aragaz, sa se incinga putin cartofii. Se adauga usturoiul...
Pachetele de primavara
Se curata morcovul de coaja, se spala impreuna cu dovlecel si varza. Se taie apoi julien foarte fin. Se incinge uleiul in wok si se trag legumele la tigaie pana devin al dente. Se adauga sosul de soia la final si se mai lasa un minut pe foc. Se adauga mugurii de soia,eu am avut la...
Spanac cu sos alb la cuptor
Spanacul se curata, se spala bine si se opareste cu apa clocotita cateva secunde. Se scoate apoi spanacul intr-un castron cu apa foarte rece, apoi se lasa la scurs. Se prepara sosul beschamel: se fierbe laptele. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se...
Ciuperci umplute cu branza feta
Se scot coditele de la ciuperci, se curata, se spala si se pun intr-o tava, pe hartie de copt, cu palaria in jos. Se pune tava la cuptor pana se inmoaie putin ciupercile si isi lasa zeama. Intre timp se taie coditele cubulete. Intr-o tigaie s epune o lingura cu ulei si se pun coditele sa se...
English breakfast
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare, 15 minute. Se scurg apoi de apa si se amesteca cu ulei, sare, piper si ceapa verde taiata rondele, Se pregateste o tava cu hartie de copt si se rastoarna cartofii. Se pun in cuptorul incins, la foc mediu, inca 15...
Trio mini quiche
Se amesteca intr-un castron mozzarella rasa cu crema de branza, iaurtul, ouale, semintele de pin si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. Se imparte in trei parti egale. Pentru umplutura, se curata cepele si usturoiul si se toaca marunt, apoi se imparte in trei. Se pune...
Parmesan lollipops
Se amesteca parmesanul ras cu semintele. Se pune o hartie de copt intr-o tava iar cu ajutorul unui inel- eu am confectionat unul de hartie- se formeaza cercuri din acest amestec. Din betioare de bambus se formeaza cozile acadelelor si se presara putin parmesan si peste betisor, sa nu se...
Triunghiuri cu spanac umplute cu branza
Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12 "pastile" si le-am lasat sa se dezghete. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie....
Rulouri de legume cu mozzarella
Ardeii se coc, se curata de pielita exterioara si se taie fasii late de 3 cm. Vanata si dovlecelul se feliaza si se coc pe gratar 2-3 minute. Se ruleaza cubulete de mozzarella in fasiile de legumele coapte. Se aseaza in mod egal pe 2 farfurii. Se prepara un dressing amestecand intr-un...
Mini Pizza cu mozzarella
Se intinde blatul de pizza si si se imparte in 8 parti egale, cu ajutorul unei forme rotunde. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza cercurile astfel formate si se acopera cu un servet curat. Se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.Intre timp, intr-un castron se amesteca ulei de...
Lasagna cu mozzarella si vinete
Taiati vinetele in felii cu grosimea de 3-4 mm. Caliti-le in ulei pe ambele parti, scurgeti-le pe un prosop de hartie si apoi condimentati-le cu sare.Intr-o cratita amestecati sosul de rosii cu ulei de masline, sare, usturoi si fruze de busuioc. Puneti pe foc timp de 10 minute.Ungeti cu ulei de...
Crochete de cartofi cu mozzarella
Cartofii se fierb intregi in apa cu sare. Se decojesc dupa ce se racesc si se dau prin masina de tocat.Peste piureul astfel obtinut, adaugati un ou, untul, parmigiano reggiano Granarolo, sarea, cimbrul, oregano. Amestecati bine. Dupa ce amestecul s-a racit, modelati crochete de aproximativ 50g....
Crochete de dovlecei cu mozzarella
Curata dovleceii, trece-i prin razatoare si stoarce-i bine. Adauga oul batut, mozzarella Granarolo taiata cubulete mici sau rasa, branza de vaci, mararul tocat fin, sarea, piperul si la final faina cernuta. Din compozitia obtinuta modeleaza crochete si aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de...