Cartofi Dauphinoise

de Oana in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 76214 vizualizari

 

Reteta by Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • o ceapa rosie mai mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana de gatit
  • 100 g parmesan ras
  • 100 g cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii noi spalati si curatati se taie la robot rondele subtiri. La fel si ceapa rosie. Se amesteca si se aseaza intr-o tava ce va merge la cuptor. Se stropesc cu uleiul de masline, sa condimenteaza cu sare si piper si se pune tava pe aragaz, sa se incinga putin cartofii. Se adauga usturoiul maruntit prin presa.Se amesteca din cand in cand. Se adauga apoi smantana, parmesanul si se rade un sfert de nucsoara. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pana incep sa se rumeneasca usor. La final se presara cu cascaval ras si se lasa sa se gratineze frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu ou