Cartofi Dauphinoise

de Oana in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 76702 vizualizari

 

Reteta by Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • o ceapa rosie mai mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana de gatit
  • 100 g parmesan ras
  • 100 g cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii noi spalati si curatati se taie la robot rondele subtiri. La fel si ceapa rosie. Se amesteca si se aseaza intr-o tava ce va merge la cuptor. Se stropesc cu uleiul de masline, sa condimenteaza cu sare si piper si se pune tava pe aragaz, sa se incinga putin cartofii. Se adauga usturoiul maruntit prin presa.Se amesteca din cand in cand. Se adauga apoi smantana, parmesanul si se rade un sfert de nucsoara. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pana incep sa se rumeneasca usor. La final se presara cu cascaval ras si se lasa sa se gratineze frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Pushaa 1

31.01.2014, 15:08

arata foarte bine!

ryta 1

08.03.2014, 11:01

marci49 1

02.04.2014, 20:14

arata intr-un mare fel.chiar mane bag o tava la cuptor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]