Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam...
Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei
Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.
Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata.
Se framanta usor pana aluatul se incheaga...
Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate. Intinde apoi aluatul intre doua foi...
Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu...
Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri.
Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste...
Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!
Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul...
Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii.
Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine.
Amesteca intr-un bol condimentele: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si cimbru.
Presara...
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.
Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le...
1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.
2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.
3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat...
Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia.
Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca...
Mai intai toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le in uleiul si untul topit, intr-o tigaie mai adanca.
Taie apoi ciupercile in cuburi si pune-le peste ceapa.
Lasa sa fiarba 5 minute si condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat.
Cand ciupercile sunt fierte, stinge cu vinul alb....
Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.
Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.
Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga branza de capra.
Amesteca ouale batute cu faina si smantana de gatit si toarna compozitia...
Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte.
Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa fierbinte. Las-o sa fiarba 10 minute si scurge apa, apoi pune din nou apa clocotita si lasa sa fiarba....
Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa!
Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de copt. Deasupra pun 2 ciuperci champignon taiate rondele. Asezonez cu sare si piper si putin ulei de...
Se curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare.
Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul se curata de partea lemnoasa si se taie rondele.
Dovleceii se spala, se taie cotoarele, nu este...
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi galbenusurile de ou, untul taiat cubulete, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Se amesteca usor si se...
Blat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire.
Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile...
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana...
Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu!
Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc.
Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un...
Trece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu telemeaua rasa si ciupercile taiate cuburi. Adauga sare si piper dupa gust, nucsoara si oregano. Pune...
Salam de biscuiţi, reţetă video
Incepe cu biscuitii pentru ca dureaza ceva pana ii maruntesti. Rupe-i in bucati mici si pregateste apoi crema.
Amesteca zaharul cu cacaua, apoi toarna deasupra laptele si amesteca cu un tel. Pune craticioara pe foc si cand s-a incalzit bine laptele,...
Branza de vaci se da prin sita,
Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte
Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava cu hartie de copt.
Se amesteca intr-un castron...
Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc!
Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi rastoarna totul pe o hartie de copt umeda. Lasa sa se raceasca si taie-le cu cutitul in bucati mici....
Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
Se deseneaza cercuri pe o hartie de copt si se formeaza 8 mini blaturi de bezea
Se pun in cuptor, la 90 de grade C,...
Fierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o separat in alt castron.
Daca te-ai murdarit pe maini, freaca cu o felie de lamaie sa nu ramana pielea...
Pentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de cascaval si o felie de sunca. Ruleaza usor carnea, avand grija sa nu se desfaca.
Pregateste trei...
Se prepara foarte usor si poti folosi ce legume preferi! Taie legumele cuburi mari si pune-le intr-o oala cu 2-3 litri de apa, putina sare si lasa-le sa fiarba. Cand legumele sunt moi, strecoara supa si pune-le intr-un blender. Adauga 2-3 polonice de zeama si mixeaza bine....
Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.
Pune peste linte, sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel...
Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop.
Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa folosesti manusi.
Taie apoi ardeii in rondele si adauga-i in craticioara cu sirop.
Lasa...
Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.
Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul, adauga esenta de rom si...
Placintele cu pui
Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam...
Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei
Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata. Se framanta usor pana aluatul se incheaga...
Desert tarta cu gutui
Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate. Intinde apoi aluatul intre doua foi...
Chiftelute de peste
Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi. Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu...
Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita
Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste...
Desert chec pufos din albusuri
Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face! Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul...
Coaste de porc cu cartofi noi
Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii. Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine. Amesteca intr-un bol condimentele: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si cimbru. Presara...
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala. Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le...
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale
1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta. 2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle. 3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat...
Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare
Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca...
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Mai intai toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le in uleiul si untul topit, intr-o tigaie mai adanca. Taie apoi ciupercile in cuburi si pune-le peste ceapa. Lasa sa fiarba 5 minute si condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat. Cand ciupercile sunt fierte, stinge cu vinul alb....
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra
Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline. Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute. Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga branza de capra. Amesteca ouale batute cu faina si smantana de gatit si toarna compozitia...
Fasole batuta
Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte. Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa fierbinte. Las-o sa fiarba 10 minute si scurge apa, apoi pune din nou apa clocotita si lasa sa fiarba....
Somon la cuptor cu 4 garnituri
Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de copt. Deasupra pun 2 ciuperci champignon taiate rondele. Asezonez cu sare si piper si putin ulei de...
Supa crema de broccoli si dovlecei
Se curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul se curata de partea lemnoasa si se taie rondele. Dovleceii se spala, se taie cotoarele, nu este...
Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi galbenusurile de ou, untul taiat cubulete, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Se amesteca usor si se...
Desert tort musuroi de cartita
Blat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire. Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile...
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana...
Rulada din piept de curcan cu merisoare
Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu! Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un...
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci
Trece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu telemeaua rasa si ciupercile taiate cuburi. Adauga sare si piper dupa gust, nucsoara si oregano. Pune...
Salam de biscuiţi, reţetă video
Salam de biscuiţi, reţetă video Incepe cu biscuitii pentru ca dureaza ceva pana ii maruntesti. Rupe-i in bucati mici si pregateste apoi crema. Amesteca zaharul cu cacaua, apoi toarna deasupra laptele si amesteca cu un tel. Pune craticioara pe foc si cand s-a incalzit bine laptele,...
Desert prajitura cu prune si branza dulce
Branza de vaci se da prin sita, Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se amesteca intr-un castron...
Desert ciocolata de casa cu alune de padure
Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi rastoarna totul pe o hartie de copt umeda. Lasa sa se raceasca si taie-le cu cutitul in bucati mici....
Desert mini-pavlova cu zmeura
Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se deseneaza cercuri pe o hartie de copt si se formeaza 8 mini blaturi de bezea Se pun in cuptor, la 90 de grade C,...
Salata de cartofi noi cu sfecla rosie
Fierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o separat in alt castron. Daca te-ai murdarit pe maini, freaca cu o felie de lamaie sa nu ramana pielea...
Cordon bleu din piept de pui
Pentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de cascaval si o felie de sunca. Ruleaza usor carnea, avand grija sa nu se desfaca. Pregateste trei...
Supa crema de legume
Se prepara foarte usor si poti folosi ce legume preferi! Taie legumele cuburi mari si pune-le intr-o oala cu 2-3 litri de apa, putina sare si lasa-le sa fiarba. Cand legumele sunt moi, strecoara supa si pune-le intr-un blender. Adauga 2-3 polonice de zeama si mixeaza bine....
Supa crema de linte
Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte, sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel...
Dulceata de ardei iuti
Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop. Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa folosesti manusi. Taie apoi ardeii in rondele si adauga-i in craticioara cu sirop. Lasa...
Desert placinta cu dovleac
Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul, adauga esenta de rom si...