Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete

Desert american apple pie

In Prajituri la 18 Aug 2017

Aluat : In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila, un aluat fraged si care nu se mai lipeste de maini. Se pune in folie de plastic si se lasa la...

Cum se face sucul de rosii pentru iarna

In Bulion la 18 Aug 2017

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite. Cu ajutorul storcatorului Kuvings am obtinut un suc dens si tare gustos, care nu se separa. Sucul...

Desert gem de caise si piersici

In Dulceata / Gem la 7 Aug 2017

Spala fructele si scoate-le samburii, apoi cantareste-le. Taie piersicile cuburi, iar caisele in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari. Stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune fructele intr-o oala incapatoare, cu fund dublu, alternand cu straturi de zahar. Lasa-le sa stea cateva ore, sa...

Desert cheesecake cu piersici

In Torturi la 7 Aug 2017

Blat : Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua. Adauga apoi untul topit si amesteca bine Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm si preseaza bine Umplutura : Amesteca intr-un bol branza de vaci, crema philadelphia,...

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 2 Aug 2017

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea Amesteca faina cu nuca si praful de copt si adauga-le treptat in bezea, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus Toarna compozitia in tava...

Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni

In Dulciuri la 1 Aug 2017

Blat : Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea. Bate galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, pana se ingroasa putin, cu ajutorul unui tel. Apoi adauga laptele, vanilia si coaja...

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

In Torturi la 27 Iul 2017

Blat : Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul se topeste. Adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele. Amesteca faina cu praful de copt si pune-o putin cate putin peste crema de galbenusuri,...

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

In Torturi la 24 Iul 2017

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn...

Desert prajitura Regina Maria

In Prajituri la 13 Iul 2017

Crema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu laptele. Mixeaza in continuare la bain-marie, la viteza mica, pana obtii o crema omogena si de...

Desert portughez- Pasteis de nata

In Prajituri la 13 Iul 2017

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa deoparte pana se pregateste crema, sa se infuzeze bine...

Ciorba de pui cu taietei de casa

In Ciorbe la 6 Iul 2017

Mai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa fiarba la foc mic, pana ce carnea este fiarta si pregateste intre timp taieteii. Bate ouale cu sare...

Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca

In Mancaruri de post la 6 Iul 2017

Cum se prepara Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :)  Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras cubulete. Pune uleiul la incins intr-o...

Desert cozonac floare cu nuci

In Dulciuri la 6 Iul 2017

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja...

Desert prajitura savarina de casa

In Prajituri la 6 Iul 2017

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de lamaie si vanilie, adauga uleiul, apoi maiaua dospita si faina, putin cate putin. Nu trebuie framantat...

Desert gogosi rapide pentru micul dejun

In Dulciuri la 6 Iul 2017

Se prepara foarte simplu si vei avea nevoie de un robot de bucatarie ori de un mixer, sau poti amesteca ingredientele cu un tel. Mai intai, mixeaza ouale cu zaharul si putina sare. Adauga apoi iaurtul si omogenizeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza usor in compozitia cu...

Desert tarta cu visine

In Prajituri la 6 Iul 2017

Aluat : Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu...

Desert inghetata cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 6 Iul 2017

Sos de visine : Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se raceasca. Inghetata : Amesteca intr-o craticioara smantana pentru frisca si laptele si pune-le la foc mic...

Desert tort de ciocolata

In Torturi la 4 Iul 2017

Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata , pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da craticioara deoparte si adauga ciocolata rupta. Las-o sa se topeasca pentru cateva minute, apoi omogenizeaza...

Desert placinta de casa cu iaurt grecesc

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia. Unge tava cu unt topit si asaza pe rand, patru foi de placinta, unse fiecare cu unt. Pune jumatate din compozitia de...

Mancare de praz cu masline

In Mancaruri de post la 4 Iul 2017

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete. Condimenteaza cu sare si piper, boia dulce si lasa pe foc pana se inmoaie.  Adauga prazul si pune...

Desert bomboane Rafaello de casa

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain-marie. Amesteca usor pana se topeste...

Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

In Supe la 29 Iun 2017

Cum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete: Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, taie morcovii si pastarnacul rondele, iar telina, ardeiul si ceapa...

Desert placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 29 Iun 2017

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa, uleiul, otetul si un praf de sare. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana devine ferm. Lasa...

Desert prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 29 Iun 2017

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere , pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune untul intr-o oala incapatoare, apoi adauga merele rase si zaharul...

Gem de caise cu portocale si migdale

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2017

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa...

Dulceata de visine cu menta

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2017

Pune visinele fara samburi intr-o oala incapatoare si alterneaza cu straturi de zahar, adauga zeama de lamaie si pulpa de lamaie taiata cubulete. Amesteca bine totul si pune oala pe foc potrivit. Lasa la fiarba pana se ingroasa si aduna spuma care se formeaza la suprafata. Pune...

Desert prajitura cu visine

In Prajituri la 20 Iun 2017

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.  Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua...

Desert briose cu lamaie si afine

In Prajituri la 20 Iun 2017

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza separat untul moale cu zaharul pana devine pufos. Adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare,...

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

In Torturi la 19 Iun 2017

Blat : Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine Pregateste o forma de tort cu pereti detasabili de 22 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt Rastoarna biscuitii si...

Varza a la Cluj

In Porc la 15 Iun 2017

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati ceapa si lasati-o putin sa se inmoaie. Puneti apoi varza, cimbrul, piperul, boiaua, doua foi de dafin si optional o...

Afisate 151 - 180 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]