Bucataras

8

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE1133
PRIETENI
Retete

Rulada din vinete la gratar cu ton RIO Mare si rucola

In Ton la 19 Sep 2016

1. Tăiaţi roşiile, spălaţi şi tăiaţi frunzele de andivă; tocaţi ceapa verde. 2. Amestecaţi tonul RIO Mare scurs cu roşiile şi ceapa tocată, adăugând sare şi piper. Pe fiecare felie de vânătă, puneţi un pic din umplutură, presăraţi deasupra cateva frunze de...

Chec pufos cu nuca

In Dulciuri la 16 Sep 2016

Cantitatile sunt pentru o tava de chec Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune treptat cate un galbenus de ou si mixeaza...

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

In Dulciuri la 12 Sep 2016

Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in...

Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza

In Pizza la 7 Sep 2016

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza: 1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar...

Votca in pepene

In Cocktail la 28 Iul 2016

Pentru inceput vom face o gaura cat sa introducem blenderu l in pepene, apoi pe masura ce mixam, scoatem continutul si il punem separat intr-un bol unde adaugam votca, siropul de zahar si freshul de lamaie. Daca am transformat tot interiorul in lichid este timpul sa il punem inapoi in...

Sangria picanta cu vin rosu si busuioc

In Cocktail la 28 Iul 2016

Cu cateva ore inainte de preparare, pune in carafa fructele cubulete si ghimbirul, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la macerat in frigider pentru 2 - 3 ore. Pune in carafa frunzele de busuioc, sucurile de fructe, vinul, adauga gheata si amesteca cu o...

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

In Dulciuri la 22 Iul 2016

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte.  Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider...

Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure

In Dulciuri la 22 Iul 2016

Macinati bine biscuitii Oreo intr-un blender cu tocator. Adaugati untul topit si continuati sa macinati pana se omogenizeaza totul bine. Puneti biscuitii intr-o tava de tarta cu fund detasabil si presati bine, insistand pe margini. Lasati la frigider pana pregatiti crema.  ...

Cum se prepara visinata

In Bauturi la 6 Iul 2016

Cum se prepara visinata Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal. Pentru visinata perfecta, alegeti visine bine coapte si puneti-le intr- o sticla sau damigeana, in straturi alternative cu...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 4 Iul 2016

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie de cat de dulci sunt visinele sau dupa plac! Umple cu apa rece borcanele, strange bine capacele...

Tarta floarea soarelui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2016

Vei vedea ca se prepara extrem de usor, iar rezultatul va fi unul spectaculos!  Pentru inceput, c aleste in putin ulei de masline ceapa si usturoiul verde taiate marunt.  Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute. Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs,...

Inghetata cu doar trei ingrediente

In Dulciuri la 17 Iun 2016

Poti combina fructele preferate ale copiilor tai, trebuie doar sa le tai felii si sa le congelezi inainte. Hai sa vezi cat de simplu se face! Pune capsunile si feliile de banane congelate intr-un mini robot, adauga iaurtul grecesc, care e mai gras si mai cremos decat unul obisnuit si optional...

Clafoutis cu cirese

In Dulciuri la 17 Iun 2016

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon! Unge o  tava  de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. ...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

In Dulciuri la 16 Iun 2016

Cel mai bine este sa prepari mai intai crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi...

Cocktail cu Gin si Bere

In Cocktail la 15 Iun 2016

1. Stoarce sucul de la o jumatate de grefruit in shaker adauga gin, sirop soc, gheata. 2. Inchide shakerul agita puternic apoi strecoara in pahar peste gheata proaspata. 3. Complecteaza cu bere lage-pils pana sus. 4. Pentru o aroma mai intensa stoarce o coaja de la Grefruit deasupra...

Paste cu sos de rosii la cuptor

In Penne la 14 Iun 2016

Fierbe pastele in apa cu sare, dar cu un minut mai putin decat scrie pe cutie. Pune o tigaie la incins pe foc si adauga uleiul de masline. Zdrobeste putin usturoiul si adauga-l inauntru.   Lasa-l acolo cat sa aromatizezi uleiul, iar cand devine usor maroniu, scoate-l....

Gogosi pentru pofticiosi cu glazura

In Dulciuri la 13 Iun 2016

ASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca ingredientele uscate Cerne faina intr-un  bol  incapator. Cerne si zaharul pudra...

Legume umplute cu piept de pui

In Pui la 9 Iun 2016

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si dovlecei cu ajutorul unei linguri. Toaca-l apoi marunt si pune-l deoparte. Taie ceapa verde si...

Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui

In Pui la 8 Iun 2016

Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie. Cu ajutorul unui tel bate ouale cu putina sare si piper. Baga Panini Maker -ul in priza, pune...

Salata cu paste si ton

In Salate la 8 Iun 2016

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul rand busuioc si oregano. Potriveste de ulei de masline, sare si piper si daca...

Cartofi noi, taranesti cu bacon

In Porc la 8 Iun 2016

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si...

Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2016

Dulceata de capsuni reteta Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja! Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

In Pui la 27 Apr 2016

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba...

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

In Dulciuri la 21 Apr 2016

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, vanilia si coaja de portocala. Adauga apoi faina amestecata cu...

Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

In Oaie la 20 Apr 2016

Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate. Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta,...

Gulas de miel cu carnati

In Oaie la 20 Apr 2016

Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti.  Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati proaspeti de miel; cate 2 ardei kapia rosii si 1 ardei gras galben, 2 morcovi, un sfert de telina...

Stufat fraged de miel

In Oaie la 20 Apr 2016

Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar. Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3...

Pastrav cu legume la cuptor

In Pastrav la 19 Apr 2016

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la...

Pasca traditionala cu aluat de cozonac

In Dulciuri la 19 Apr 2016

Pentru aluatul de cozonac eu voi pune ingredientele la framantat intr-un robot de bucatarie, dar poti framanta si cu mana! Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si lasa maiaua la dospit 10-15 minute. Pune in vasul robotului untul...

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2016

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din...

Afisate 721 - 750 din 1133 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]