Intinde smantana de gatit pe blatul de pizza.
Taie emmentaler-ul, cheddar-ul si branza Brie cubulete;
Dispune emmentaler-ul si cheddar-ul pe blatul de pizza;
Adauga frunzele de busuioc peste;
Presara piper negru pe deasupra;
Pune apoi cubuletele de Brie;
Rupe bucati...
Se da pe razatoare cascavalul;
Se intinde ketchup-ul pe blatul de pizza;
Se adauga cascavalul pe blat;
Prosciutto se rupe si se adauga pe toata suprafata blatului;
Se introduce in cuptorul incins in prealabil la 210 grade, pentru 5 minute.
Intra pe ...
Daca doresti, poti inlocui mierea cu sirop de artar sau de agave. Punem toate ingredientele in blenderul Oster si mixam timp de 45 - 60 secunde. Paharul il vom glazura cu betisoare colorate pentru ornat prajituri.
Toarna bautura din blender si bucura-te de savoare ei :)
Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore.
Apoi pune in carafa frunzele de menta, sucurile de fructe, vinul si aperol, adauga gheata si amesteca cu o lingurita.
Paharele le...
Introducem toate ingredientele in blenderul Oster .
Pornim blenderul si mixam timp de 45 - 60 secunde.
Toarna bautura in pahar si bucura-te de savoarea ei!
Vom folosi un espressor Breville si un blender.
Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender inghetata, laptele si frisca lichida si mixeaza-le timp de 45 – 60 secunde, pana capata textura...
1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.
2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei...
Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa creasca.
Adaugati apoi sarea in faina, peste ea turnati maiaua, restul de 300 ml de apa si ulei de...
Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.
Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.
Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper....
Tiramisu reţetă originală
Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla.
Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar si zaharul vanilat si amesteca pana se topeste, dupa...
Pune 5 l de apa la fiert cu un pic de sare. Cand da in clocot, adauga 500 g de paste si lasa-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat scrie pe pachet.
Rade branza sarata si amestec-o cu branza dulce, cele 5 oua, smantana si un praf de sare.
Cand pastele sunt gata, strecoara-le,...
1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca.
2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga biscuitii, 50 gr zahar si 1 lingurita de scortisoara si lasa-le pe foc pana se caramelizeaza, amestecand din...
1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la...
1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid.
2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider.
3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru...
Cerne faina intr-un castron.
Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si amesteca bine pana se dizolva. Las-o cam 10 -15 minute sa se activeze. Ea va deveni spumoasa. ...
Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron.
Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de...
Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.
Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.
Prajeste alunele caju intr-o tigaie...
1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;
2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.
3. Pune zaharul in tigaie, la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu...
Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida
1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.
2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.
3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si...
Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de faina alba. Lasa aceasta compozitie la caldura cam 15 minute, pana cand o sa vezi ca face spuma. Ala-i...
Preparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite
Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua...
Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie.
Incepe sa bati ingerdientele pe viteza...
Pasii de preparare:
Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele.
Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si...
Pasii de preparare :
Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra.
Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura...
Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o.
Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si foarte putin ulei de masline. Daca pui prea mult ulei din prima risti sa se taie.
Freaca foarte bine...
Cum se prepara Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura
Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn...
Da pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si ceapa
Pune uleiul de masline intr-o tigaie si caleste-le putin. Adauga usturoiul si carnea de vitel
Dupa ce carnea isi schimba culoarea, adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat.
Dupa 5 minute adauga vinul rosu si lasa sa...
Tăiați în fasii dovleceii, vânăta si ardeiul.
Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou.
Scurgeti uleiul de măsline din conserva de ton.
Curățați ardeiul iute de seminte și tăiați-l...
Se spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei.
Se spală și se taie telina cubulete (brunoise).
Se feliaza ceapa și se macereaza în apă, sare și oțet timp de 15 minute.
Se fierb cartofii in apa cu sare. Odată...
Fierbeţi apa şi adăugaţi sare când începe să clocotească. Fierbeţi pastele scurte.
Feliaţi ardeii graşi.
Curăţaţi şi tocaţi ceapă. Căliţi ceapă în ulei de măsline, adăugaţi ardeii, asezonaţi cu sare, amestecând până legumele se...
Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Intinde smantana de gatit pe blatul de pizza. Taie emmentaler-ul, cheddar-ul si branza Brie cubulete; Dispune emmentaler-ul si cheddar-ul pe blatul de pizza; Adauga frunzele de busuioc peste; Presara piper negru pe deasupra; Pune apoi cubuletele de Brie; Rupe bucati...
Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei
Se da pe razatoare cascavalul; Se intinde ketchup-ul pe blatul de pizza; Se adauga cascavalul pe blat; Prosciutto se rupe si se adauga pe toata suprafata blatului; Se introduce in cuptorul incins in prealabil la 210 grade, pentru 5 minute. Intra pe ...
Milkshake cu visine si inghetata
Daca doresti, poti inlocui mierea cu sirop de artar sau de agave. Punem toate ingredientele in blenderul Oster si mixam timp de 45 - 60 secunde. Paharul il vom glazura cu betisoare colorate pentru ornat prajituri. Toarna bautura din blender si bucura-te de savoare ei :)
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut
Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore. Apoi pune in carafa frunzele de menta, sucurile de fructe, vinul si aperol, adauga gheata si amesteca cu o lingurita. Paharele le...
Milkshake cu zmeura si banana
Introducem toate ingredientele in blenderul Oster . Pornim blenderul si mixam timp de 45 - 60 secunde. Toarna bautura in pahar si bucura-te de savoarea ei!
Caffe Frappe cu inghetata de vanilie
Vom folosi un espressor Breville si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender inghetata, laptele si frisca lichida si mixeaza-le timp de 45 – 60 secunde, pana capata textura...
Pizza Margherita
1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei...
Aluat de pizza rapid si pizza Romana
Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa creasca. Adaugati apoi sarea in faina, peste ea turnati maiaua, restul de 300 ml de apa si ulei de...
Sarmale de curcan in frunze de stevie
Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata. Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper....
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla. Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar si zaharul vanilat si amesteca pana se topeste, dupa...
Macaroane cu branza
Pune 5 l de apa la fiert cu un pic de sare. Cand da in clocot, adauga 500 g de paste si lasa-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat scrie pe pachet. Rade branza sarata si amestec-o cu branza dulce, cele 5 oua, smantana si un praf de sare. Cand pastele sunt gata, strecoara-le,...
Galuste cu prune
1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca. 2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga biscuitii, 50 gr zahar si 1 lingurita de scortisoara si lasa-le pe foc pana se caramelizeaza, amestecand din...
Tort Pavlova cu ciocolata
1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la...
Sarmale ca la mama
1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru...
Cozonac fara framantare
Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si amesteca bine pana se dizolva. Las-o cam 10 -15 minute sa se activeze. Ea va deveni spumoasa. ...
Ciocolata calda
Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de...
Banana bread
Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul. Prajeste alunele caju intr-o tigaie...
TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere
1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii; 2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze. 3. Pune zaharul in tigaie, la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu...
Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida
Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida 1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si...
Cum se face Painea cu faina integrala
Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de faina alba. Lasa aceasta compozitie la caldura cam 15 minute, pana cand o sa vezi ca face spuma. Ala-i...
Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite
Preparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua...
Cum se face maioneza
Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie. Incepe sa bati ingerdientele pe viteza...
Dulceata de gogonele
Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si...
Placinta dobrogeana
Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura...
Cum se face Sosul Alioli
Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si foarte putin ulei de masline. Daca pui prea mult ulei din prima risti sa se taie. Freaca foarte bine...
Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura
Cum se prepara Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn...
Cannelloni cu carne de vitel
Da pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si ceapa Pune uleiul de masline intr-o tigaie si caleste-le putin. Adauga usturoiul si carnea de vitel Dupa ce carnea isi schimba culoarea, adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat. Dupa 5 minute adauga vinul rosu si lasa sa...
Ton RIO Mare cu legume la gratar
Tăiați în fasii dovleceii, vânăta si ardeiul. Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou. Scurgeti uleiul de măsline din conserva de ton. Curățați ardeiul iute de seminte și tăiați-l...
Salata cu ton RIO Mare, legume si masline
Se spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei. Se spală și se taie telina cubulete (brunoise). Se feliaza ceapa și se macereaza în apă, sare și oțet timp de 15 minute. Se fierb cartofii in apa cu sare. Odată...
Paste cu ton RIO Mare si ardei
Fierbeţi apa şi adăugaţi sare când începe să clocotească. Fierbeţi pastele scurte. Feliaţi ardeii graşi. Curăţaţi şi tocaţi ceapă. Căliţi ceapă în ulei de măsline, adăugaţi ardeii, asezonaţi cu sare, amestecând până legumele se...