_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI249
Retete / Pizza

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

In Piine la 20 Mar 2015

1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz. 2. Intr-un vas pune drojdia impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calda. 3. In alt vas pui...

Paine cu branza, cimbru si oregano

In Piine la 16 Dec 2014

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 10 minute. 2.Cand...

Chifle cu ciuperci si masline

In Piine la 7 Apr 2014

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 2. Taiem ceapa marunt si o punem la inmuiat intr-o tigaie impreuna...

Painici cu sos de rosii si gogosari

In Piine la 7 Apr 2014

1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia ajutandu-ne de degete. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de...

Cea mai pufoasa paine

In Piine la 23 Ian 2014

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine cu mana, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute....

Paine alba cu maia

In Piine la 15 Ian 2014

1.  Scoatem maiaua la temperatura camerei cu 2 ore inainte de a framanta, punem 2 linguri de faina peste ea amestecam, si o lasam sa creasca. 2. Punem 900 g de faina intr-un vas, punem maiaua, apa calda si zaharul si framantam. Treptat adaugam restul de faina si sarea. Framantam pana cand...

Paine cu mei si seminte

In Piine la 24 Mai 2013

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si...

Chifle cu lapte

In Piine la 15 Mai 2013

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua, smantana pentru frisca si uleiul si framantam 10 minute, adaugand faina daca este necesar. 3. Punem...

Painici pufoase

In Piine la 19 Mar 2013

1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul  si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.  2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este...

Pizza rapida, cu piept de pui

In Pizza la 16 Mar 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 2. Punem pieptul de pui la fiert cu putina sare. Dupa 15 min il scoatem, il lasam sa se racesca putin si il feliem. 3. Amestecam 350 g faina cu oregano, ierburile de Provence, sarea si bicarbonatul stins cu otet.  4. Amestecam iaurtul cu uleiul...

Pizza cu blat din ovaz

In Pizza la 22 Noi 2012

1. Amestecam fainurile, adaugam germenii de grau sarea zaharul, drojdia uscata si apa calduta si framantam. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina pana cand se desprinde de vas. Lasam la dospit 1 h. 2. Impartim aluatul in  doua parti egale. 3. Tapetam masa de lucuru cu faina,...

Chifle

In Piine la 26 Sep 2012

1. Intr-un vas amestecam fainurile. 2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min). 3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina. 4.  Framantam pana ce totul devine omogen. 5. Lasam la dospit 1.30 min. 6. Taiem...

Batoane

In Piine la 7 Iun 2012

1. Amestecam faina cu  drojdia. 2. Turnam laptele amestecat cu zaharul peste faina. 3. Punem sarea si uleiul si framantam bine 5 -10 min. 4. Lasam la dospit intr-un loc caldut 1 h. 5. Dupa ce a dospit formam un cilindru din aluat si il taiem in bucati cu latimea de 2 cm. 6....

Painica cu iaurt si goji

In Piine la 18 Mai 2012

1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea. 2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C. 3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam. 4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios). 5....

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]