_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI238
Retete / Dulciuri

Cozonacei cu prune uscate si banane

In Dulciuri la 7 Apr 2014

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar. 2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se dizolva, acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit 10 min. 3. Adauga in compozitie bananele...

Cozonac pufos de post

In Dulciuri la 2 Apr 2014

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 10-15 minute intr-un loc cald, lipsit de curenti. 2. Punem pudra de portocale in sirop si punem vasul la...

Tort cu crema de lapte

In Torturi la 17 Mar 2014

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adauhgam uleiul si mai mixam un minut. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de...

Budinca de orez cu bezea

In Dulciuri la 6 Mar 2014

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa nu dea in foc, insa nu invartim decat daca este absolut necesar. Din momentul in care incepe sa...

Tort cu crema de capsune si frisca

In Torturi la 28 Feb 2014

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 2 lg de zahar pana cand isi maresc de 2-3 ori volumul si se deschid la culoare, adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. 4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de...

Prajitura cu biscuiti si mar

In Prajituri la 26 Feb 2014

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma cu 2 lg de zahar, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare. 4.Mixam albusurile cu praful de sare pana cand spuma formeazaa creste moi. Adaugam restul de zahar si mixam...

Fursecuri cu crema de ciocolata si scortisoara

In Dulciuri la 25 Feb 2014

1. Punem 400 de grame de faina intr-un bol, adaugam restul ingredientelor si framantam. Adaugam pe parcurs faina ramasa si framantam energic timp de 5-10 minute. 2. Impartim aluatul in doua, apoi formam cate un cilindru din care taiem bucati cat de cat egale. 3. Formam bilute, pe care le...

Bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 20 Feb 2014

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi. 2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari. 3. Inglobam...

Tort cu caramel si crema de branza

In Torturi la 13 Feb 2014

Pentru sir opul de caramel , punem zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta fara sa amestecam. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam la fiert inca 1-2 minute...

Mini clatite cu pudra de roscove

In Dulciuri la 11 Feb 2014

1. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand cresc considerabil in volum si se deschid la culoare. 2. Adaugam uleiul, mixam bine apoi punem laptele, faina cernuta si mixam pana la incorporare. 3. Punem pudra de roscove, praful de copt si scortisoara in compozitie si mixam 1-2 min bine....

Chec cu caramel

In Prajituri la 6 Feb 2014

1. Mai intai preparam  siropul de caramel , punand zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta, invartind din cand in cand. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam...

Lamingtons - Prajitura tavalita

In Prajituri la 4 Feb 2014

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adaugam apoi uleiul si mixam un minut. 4. Separat batem albusurile spuma cu praful de...

Tort cu cafea

In Torturi la 30 Ian 2014

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva iar...

Chec cu lamaie si caramel

In Prajituri la 20 Ian 2014

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul. 3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine. 4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de...

Mini torturi cu crema de cappuccino

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190  grade celsius. 2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare. 3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.  4. Adaugam...

Biscuiti cu lapte, Nesquick si crema de branza

In Dulciuri la 15 Ian 2014

1. Intr-un vas amestecam 350 g faina cu cacaoa, Nesquick-ul si zaharul tos. 2. Adaugam in vas ingredientele lichide: laptele, oul batut, uleiul de palmier (incalzit cat sa devina lichid) si bicarbonatul stins cu otet. 3. Framantam bine compozitia incorporand restul de faina putin cate putin,...

Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

In Torturi la 10 Ian 2014

  Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu  60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si capata volum. Adaugam uleiul si mai mixam 2 minute apoi apa si mixam inca 1 minut. 4. Albusurile le mixam...

Tort cu struguri, nuci si crema de branza

In Torturi la 30 Dec 2013

Blat Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,...

Tort cu crema de nectarine si prune

In Torturi la 20 Dec 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Prajitura simpla

In Prajituri la 18 Dec 2013

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt,...

Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)

In Torturi la 11 Dec 2013

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa si zahaul. Turnam restul ingredientelor (apa, ulei, bicarbonatul stins cu otet si esenta de rom) si le incorporam cu telul.  3. Turnam compozitia intr-o tava (24 cm), tapetata cu...

Negresa cu mere (de post)

In Prajituri la 9 Dec 2013

Cum procedam: 1. Preincalzim cuptorul la  190°. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine. 3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le...

Tort rapid cu cirese amare (de post)

In Torturi la 5 Dec 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.   2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul. 3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos. 4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt. 5....

Tort cu crema de nectarine

In Torturi la 28 Noi 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Negresa cu cocos, de post

In Prajituri la 27 Noi 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul. 3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu)  cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt...

Prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 13 Noi 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand...

Tort cu crema de prune

In Torturi la 5 Noi 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Cheesecake cu pere

In Prajituri la 30 Oct 2013

1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. 3. Intr-un vas mixam branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o...

Tort cu crema de zmeura si mascarpone

In Torturi la 25 Oct 2013

  Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful...

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

In Prajituri la 15 Oct 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si...

Afisate 61 - 90 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]