Zmeura si atat...

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Iul 2013 | 5225 vizualizari

 

Vroiam ceva racoros cu zmeura ...

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua
  • 1 plic gelatina-10 g
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • cca 300 g zmeura
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeura si atat...:

Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema.

Ouale impreuna cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul, separat hidratam gelatina cu apa rece si apoi o adaugam peste oua, apoi le-am lasat 10 minute sa se raceasca.

Separat batem frisca (daca nu e din cea indulcita mai adaugam noi zahar) si o amestecam cu crema mascarpone, peste ele turnam ouale cu gelatina si mixam pana devine o crema omogena. Adaugam zmeura ,oprim cateva fructe pentru ornat si omogenizam.Turnam amestecul peste blatul de biscuiti si lasam la rece, 2-3 ore, cat ne lasa pofta.

Scoatem prajitura din forma ,ornam si radem ciocolata deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeura si atat..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

camelia75 1

05.07.2013, 22:06

Zmeura si atat???Zmeura si vai de capul meu ca intru la ora asta pe site!!Arata demential!!!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:36

Un desert delicios. Trimite si o bucatica

kukibella 1

07.07.2014, 09:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbar si zmeura