Zeppole sarate

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2014 | 4084 vizualizari

 

In zona unde am locuit timp de 6 ani este specific ca de Craciun sa nu lipseasca faimoasele Zeppole si eu nu am asteptat sa vina Craciunul ca sa le fac.
Cum le scoteam din tigaie cum le devorau tigrisorii mei.
Foarte usor si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 kg cartofi
  • 1 cub drojdie proaspata
  • apa
  • 10 g sare
  • 1 litru ulei floarea soarelui
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole sarate:

Spalam cartofii si ii punem la fiert pana ce  acestia sunt fierti  destul de bine.

Odata  fierti curatam coaja  si ii pasam  ca la piure.

Intr-un  recipient cu apa  calduta dizolvam drojdia.

Intr-un vas unde vom framanta  adaugam faina si  facem in mijloc o gaura unde  adaugam   cartofii pasati ,sarea si  drojdia dizolvata si incepem sa framantam.

Daca  aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina dar atentie  aluatul nu trebuie sa fie  exagerat de   tare.

Lasam  cel putin 2 ore la dospit la loc caldut .

Odata   aluatul dospit incepem sa formam  zeppolele.

Incepem sa facem cercuri si le mai lasam  circa 15 min la dospit.

Intr-o tigaie cu bordurile inalte  adaum  ulei si lasam sa se incalzeasca .

Este necesar 1 litru  ca  zeppolele sa se scufunde.

Adaugam zeppolele in uleiul incalzit la maxim si  ele nu trebuie sa stea mult 1minut pe  o parte si 1 pe cealalta.

Se  scot   si se lasa  intr-o sita acoperita cu  hartie de  bucatarie  ca sa  poata absorbi uleiul.

Se  consuma calde  si merg perfect cu un salam  de casa sau cu cascaval afumat

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea