Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

de Doinavar in Supe, 13 Mar 2013 | 4659 vizualizari

 

Am auzit de la cineva ca a mancat supa de praz, cu carne de mici si branza topita. Mi s-a parut ceva ingrozitor, cu gust imposibil. Am fost invitata la masa si intamplator gatise chiar supa cu pricina. Am zis hai sa gust, ca doar n-oi muri. Sa nu va povestesc ca m-am servit de vreo trei ori, atat de buna era. Am incercat-o si eu, dar am adaptat-o pe gustul nostru, am inlocuit carnea de mici cu carne tocata de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc praz
  • 2 tuburi branza topita cu smantana de 125 g
  • 550-600 g carne de porc (tocata)
  • 1 morcov
  • 1 cutie 400 g ciuperci (500 g ciuperci proaspete)
  • 2-3 linguri de ulei
  • piper, patrunjel tocat, eventual putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita:

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si morcovul. Dupa vreo 10 minute adaugati ciupercile stoarse si taiate marunt. Daca sunt proaspete, le spalati si le taiati marunt.

Adaugati ~4 litri de apa, preferabil fierbinte, si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ o ora. Dupa ce a fiert zama, stingeti focul si, cand s-a mai racorit, adaugati branza topita amestecand bine pana la omogenizare.

Mai ramane doar sa dregeti gustul de piper, eventual sare si sa presarati patrunjel tocat marunt. Pofta buna si va garantez ca o sa va placa mult.

TIPS-URI

1

I-am spus zama pentru ca nu stiu daca e supa (la gust asa este), dar arata si se prepara ca o ciorba. Ce ziceti ca e?

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de praz