Zacusca de vinete

de Moni_alex in Zacusca, 27 Sep 2015 | 3782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg gogosari
  • 1 litru suc de rosii
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • 400-450 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs.

Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu putin ulei si apa.

Ardeii capia si gogosarii i-am taiat marunt cu cutitul iar vinetele le-am maruntit cu o lingura de lemn.

Intr-o cratita incapatoare se pun pe rand ceapa, morcovii, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si se fierb la foc potrivit 15-20 minute.Se adauga sucul de rosii si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic.

Se pune zacusca fierbinte in borcanele spalate si uscate, se pun capacele si le sterilizam in cuptorul preincalzit aproximativ o ora la foc foarte mic.

In tava aragazului odata cu borcanele am pus si apa calduta pentru a evita plesnirea borcanelor.

Nu se mai deschide usa cuptorului dupa ce am pus borcanele si dupa ce se opreste focul se lasa in cuptor pana a doua zi, cand se scot si le punem in camara.

Delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti picanta, puteti adauga ardei iute taiat bucatele mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

27.09.2015, 13:47

Cat de buna e!

Gicuta 1

28.09.2015, 13:42

Gicuta 1

28.09.2015, 13:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete 2