Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 7 Sep 2013 | 12653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 1,5 kg ceapa
  • 800 ml suc de rosii
  • 1500 ml ulei
  • piper boaie
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura si jumatate sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare.

Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne.

Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne.

Asezam o tabla pe ochiul de la aragaz apoi intr-o cratita incapatoare punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa.

Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam gogosarii si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.

Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa si gogosari impreuna cu sucul de rosii.

Adaugam sarea, piperul boabe, frunzele de dafin si amestecam bine.

Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica la suprafata. 

Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca mixta