Zacusca cu morcovi

de dantes in Zacusca, 28 Aug 2018 | 4125 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 litru ulei de floarea soarelui
  • 500 ml bulion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu morcovi:

Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs.

Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi se scoate si se lasa la racit.

Cand s-au racit toate, se dau prin masina de tocat carne si se pun in vasul in care am calit ceapa si se adauga bulionul, uleiul, se condimenteaza  cu sare, piper, foi de dafin dupa gust.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand uleiul iese la suprafata.                                                                                     Zacusca se pune in borcane care se inchid ermetic si se pune la bain - marie.

Se pastreaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

29.08.2018, 18:29

Imi place mult!

estera12 1

30.08.2018, 07:56

Rocsi 1

01.09.2018, 21:15

Noi punem mereu morcovi la zacusca, ne place gustul ce il da!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata