Zacusca cu morcovi

de dantes in Zacusca, 28 Aug 2018 | 4507 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 litru ulei de floarea soarelui
  • 500 ml bulion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu morcovi:

Morcovii se curata si se fierb, vinetele si ardeii kapia se coc, se curata si se lasa in strecuratoare la scurs.

Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei pana devine translucida, apoi se scoate si se lasa la racit.

Cand s-au racit toate, se dau prin masina de tocat carne si se pun in vasul in care am calit ceapa si se adauga bulionul, uleiul, se condimenteaza  cu sare, piper, foi de dafin dupa gust.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand uleiul iese la suprafata.                                                                                     Zacusca se pune in borcane care se inchid ermetic si se pune la bain - marie.

Se pastreaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

29.08.2018, 18:29

Imi place mult!

estera12 1

30.08.2018, 07:56

Rocsi 1

01.09.2018, 21:15

Noi punem mereu morcovi la zacusca, ne place gustul ce il da!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]