Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Zacusca, 7 Sep 2014 | 8318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu gogosari (pentru iarna):

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt.

Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine.

Intr-o cratita mare (am avut una de aluminiu) se caleste ceapa in cei 750 ml de ulei. Cand devine translucida aduagam gogosarii tocati, ii fierbem la un loc cu ceapa cam 15-20 de minute, dupa care adaugam si vinetele.

Saram dupa gust si fierbem zacusca pana scade sucul format. O punem apoi, fierbinte, in borcane bine spalate. Le strangem capacele si le asezam in cuptorul incins pentru 30 de minute aproximativ.

Se depoziteaza intr-un loc racoros, umbrit.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iuti, muraturi, busuioc sau patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

08.09.2014, 20:37

Foarte buna
Noi am incercat si varianta cu ceapa fiarta si apoi tocata,are un gust excelent.
Bineinteles ca miroase tare urat pana se fierbe ceapa ))))))

- Andreea - 1

09.09.2014, 16:15

Dya Daniela Andrei 1

09.09.2014, 22:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca