Welfenspeise - Vanilla sabayon

de ala_oancea in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 6833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 35 gr amidon
  • 50 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Spuma de vin:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar
  • 10 gr amidon
  • 250 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Welfenspeise - Vanilla sabayon:

Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se lasa la racit.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga putin cate putin vinul, apoi se pune vasul la foc mic. Se lasa 2-3 minute apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Nu lasati sa fiarba deoarece se poate taia. Se toarna spuma de vin in boluri peste compozitia cu albusuri si se lasa la rece.

Este un desert delicios ! Vreau sa incerc neaparat si varianta: baza cu cacao si spuma cu vin rosu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Welfenspeise - Vanilla sabayon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere