Vita in unt cu paste

de Zamfira in Paste, 8 Aug 2016 | 3043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de vită(antricot viţel)
  • 80 g unt(82%)
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 căţei usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri vin roşu(merlot)
  • pătrunjel verde sau uscat
  • paste
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita in unt cu paste:

Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm).

Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele.

Călim ceapa şi usturoiul în 80 g unt, până când ceapa se înmoaie puţin, 4-5 minute.

Adăugăm carnea de vită. Lăsăm la fiert 7-10 minute. Da, la fiert, deoarece carnea va lăsa o zeamă bogată.După acest timp, zeama se va evapora, punem sare, piper, pătrunjel, după gust.

Lăsăm să se prăjească încă 5 minute la foc foarte mic, doar până când prinde puţină culoare.

Adăugăm cele 3 linguri de vin(puteţi folosi şi alt vin roşu, doar să nu fie foarte acru, mai bine puţin dulceag, cu aromă aspră, catifelată). Lăsăm 2 minute, doar cât să se evapore alcoolul.

Amestecăm carnea de vită cu pastele fierte şi scurse. Puteţi folosi ce paste doriţi, de la paste lungi(spaghette, tagliatelle, etc.) sau paste scurte(penne, fusilli, farfalle, etc.).

Se poate servi cu salată verde(cu zahăr şi oţet), mujdei de usturoi(usturoi cu iaurt sau smântână) sau pur şi simplu aşa natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in unt cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie