Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

de elucubratiiculinare in Vita, 16 Oct 2012 | 5081 vizualizari

 

O tocană delicioasă cu originile în zona franceză Camargue.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de vită,
  • 50 g bacon - slănină afumată,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 cuișor,
  • 2 g coajă de portocală,
  • 30 g măsline verzi,
  • 30 g măsline negre,
  • 1 conservă roșii tăiate în suc propriu,
  • 1/4 linguriță busuioc,
  • 1/4 linguriță oregano,
  • 1/4 linguriță cimbrișor,
  • 200 g apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane:

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm carnea, cuișorul (se poate și măcinat), coaja de portocală și se amestecă. Adăugăm măslinele verzi și negre (fără sâmburi), roșiile cubulețe cu tot cu sucul lor și apa. Condimentăm cu sare, piper. Presărăm busuioc, oregano, cimbrișor și amestecăm. Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 60 minute. Se scoate la jumătatea timpului și se verifică dacă are destulă apă, dacă nu, se mai adaugă.

Servim fierbinte cu garnitură de orez natur sau orez cu legume.  

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]