"Visinoaice"

de dentistutza in Prajituri, 3 Iul 2010 | 4895 vizualizari

 

Asa le spunea bunica mea,care era moldoveanca. Ideea este simpla: aluat fin de cozonac umplut cu visine suculente si insiropat cu zeama lasata de acestea. Este retea preferata de noi in acest sezon. Din motive de ...silueta am facut din 500 gr. faina dar au iesit destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina(pt. cozonac)
  • 25 gr.drojdie proaspata
  • 180 gr.zahar
  • 250 ml.lapte cald (3.5%)
  • 1 pachet unt topit si racorit
  • 3 galbenusuri+ 1 ou intreg
  • sare,vanilie sau coaja de lamaie razuita,dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Visinoaice":

Aluatul

Se face o maia din drojdia desfacuta in putin lapte cald,2 lingurite zahar,1/2 lingurita sare si putina faina ca sa rezulte o pasta. Se lase sa creasca.

Intr-un vas mai mare se pune faina cu zaharul si un varf de sare,se face clasicul crater si se pune maiaua crescuta.Apoi se incorporeaza ouale batute fara mila si inecate in lapte caldut. Urmeaza untul topit si aromele.   Nu trebuie framantat mult acest aluat si daca pare inca moale si lipicios nu este nimic. Se acopera vasul si se lasa sa creasca cam o ora in functie de temperatura ambianta.

Visinele:

Se curata de samburi  (daca va scapa vreunul va astept cu drag la cabinet)  si se pun la scurs intr-o sita peste un castronel cu cateva linguri de zahar.Ale mele erau altoite si destul de dulci.

Odata crescut aluatul se lucreaza pe o suprafata infainata.Se taie rondele cu un pahar cu gura mare (Dom'le eu chiar am o obsesie cu gurile...) si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt ca sa creasca iar.

Apoi se pun cateva visine pe fiecare, se lopesc ca niste corabioare si se coc. La inceput focul sa fie domol iar cand s-au umflat bine se poate mari temperatura.

Fierbinti, le insiropam generos cu zeama lasata de visine.

TIPS-URI

1

Daca nu am obtinut suficient sirop putem spori cantitatea cu sirop de gata indoit cu putina apa. Ele sunt bune insiropate.

2

Daca par acrisoare se pot pudra cu niste zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Visinoaice"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

03.07.2010, 22:12

Si eu

Brindusa 1

03.07.2010, 22:53

O sa-i fac sotului meu , ca ma tot innebuneste cu ce-si aduce el aminte din ce-i facea bunica-sa. Poate astea o sa se nimereasca.

izulika 1

04.07.2010, 04:13

interesante

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu unt de arahide