Vinete umplute

de cristina1985 in Porc, 28 Iul 2018 | 4424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete (1,850 kg)
  • 1 kg pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 lg bulion
  • boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • oregano
  • sare
  • ulei
  • 4 lg orez/portie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati (apa), daca este nevoie. Se pune sare, boia dulce si iute, bulion, oregano si se mai lasa la fiert 30 minute, dupa care inchideti focul.

Vinetele se spala, se taie in jumatati, pastrand coditele. Vor rezulta 6 jumatati, care se umplu cu amestecul de carne si o parte din miezul de vinete, fara seminte,tocat marunt (cele cu seminte se folosesc la altceva, sau se arunca). Se pune putin bulion pe fiecare si se presara oregano.

In tavile in care le coaceti, puneti apa amestecata cu 2 linguri de bulion. Le puteti pune in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore (foc mare la inceput, pana fierbe apa din tavi, apoi la foc mic) timp in care adaugati apa, daca este cazul.

Se poate servi cu orez fiert, in apa cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute