Vinete umplute

de mihaelar63 in Porc, 15 Oct 2016 | 6425 vizualizari

 

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la cuptor . Dupa o scurta incursiune prin retete italiene si grecesti cu nume pompoase ,am abandonat cautarea . Tot ce am retinut era ca vinetele trebuie oparite in apa cu sare . Reteta s-a conturat pe masura prepararii. Din ,, cu smantana '''a iesit ,, cu rosii, dar nu regret .Asta-i pofta ce am poftit-o si asta am preparat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete mici

Umplutura :

  • 400 gr carne tocata porc
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri bulion rosii
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • nucsoara
  • scortisoara

Sos

  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cani bulion de rosiii
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri carne tocata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare

Cas mozarella .Rosii cherry. Busuioc verde.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

  1. Curatati ceapa si usturoiul .
  2. Spalati ceapa verde si verdeata .
  3. Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos ca vinetele sa se aseze frumos in tava .
  4. Puneti apa cu sare la clocotit si opariti vinetele usor pana incep sa se inmoaie .
  5. Intr-o tigaie mare preparati umplutura .
  6. Caliti ceapa[tocata ]   in ulei de masline si adugati carnea tocata .Cand aceasta incepe sa se albeasca puneti orezul si bulionul .
  7. Trageti tigaia de pe foc si adugati oul , pesmetul , condimentele si verdeata . Omogenizati .
  8. Cu aceast amestec umpleti vinetele asezate int-ro tava de yena si dati la cuptor 30 minute .
  9. In acest timp preparati  sosul .
  10. Ceapa si usturoiul si miezul de la vinete , tocate, se calesc usor in ulei .
  11. Adugati bulionul , ierburile si carnea tocata. Sarati .
  12. Scoateti tava de la cuptor distribuiti sosul in spatiile dintre vinete .
  13. Pe fiecare vanata umpluta puneti cate o felie de cas mozzarella.
  14. Dati tava la cuptor  pentru gratinare inca 10 minute .
  15. Decorati vinetele umplute la servire cu busuioc verde si rosii cherry.
  16.        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vinetele se oparesc in apa clocotita cu sare .

2

Sosul a fost extrordinar de bun . Pe viitor il voi folosi la paste .

3

Inlocuiti cu piper , daca doriti, scortisoara si nusoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra si afumatura