Andra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau garnitură, aceste vinete aurii și fragede se prepară rapid și sunt pline de savoare. Pentru aceste Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat, sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, ouă, făină, pesmet, condimente, iaurt și mărar.
Cum se prepara Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat:
Îndepărtează cotorul de la vânătă și tai-o în bastonașe potrivite. Condimentează-le cu sare.
Amestecă făina cu sare, piper, praf de usturoi și boia de ardei.
Într-un bol, bate ouăle cu un praf de sare și piper.
Pune făina pe o farfurie și pesmetul pe o altă farfurie. Ia fiecare felie de vânătă, trece-o prin făină, scuturând excesul, apoi prin ou bătut și, în final, prin pesmet. Asigură-te că bastonașele de vânătă sunt acoperite uniform cu pesmet.
Încinge ulei într-o tigaie, la foc mediu.
Prăjește vinetele pane pe ambele părți, până devin aurii și crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc cu sare, piper, un cățel de usturoi ras și puțin ulei de măsline. Adaugă și mărar proaspăt, tocat mărunt. Servește vinetele pane alături de sosul de iaurt.
Sunt foarte gustoase și ușor de preparat.
Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.
Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.
Poftă bună!
1
Pentru un plus de prospețime și savoare, poți adăuga coajă de lămâie în sosul de iaurt