Vinete cu rosii si usturoi

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 6991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari,
  • 4 catei de usturoi,
  • 6 rosii.
  • 1 legatura de patrunjel,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si usturoi:

Spalam vinetele si le taiem felii cu o grosime de 2-3 cm. Le crestam cu un cutit ca si cand am face un careu pentru X si 0, apoi le saram. Le lasam aproximativ 30 de minute pe un fund astfel incat sa se scurga lichidul amar din acestea. Intre timp spalam rosiile si le taiem cuburi. Tocam si patrunjelul, apoi facem un mujdei de usturoi.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, spalam vinetele sub jet de apa si le uscam. Punem un strat de vinete intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline, mujdei de usturoi, asezonam cu sare si piper apoi punem rosiile si patrunjelul. Continuam acest lucru pana terminam feliile de vinete. Incalzim cuptorul la 200°C. Introducem vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.Puteti sa serviti fierbinte, dar merge la fel de bine si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata