Vinete cu branza la cuptor

de abetina in , 28 Iul 2018 | 4186 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete potrivite
  • 1 rosie mare
  • 3 rosii negre
  • 1 cana de rosii cherry
  • 600 gr branza dulce de vaci inchegata (are proprietatea de a se topi la temperatura inalta)
  • 400 gr sunca Praga
  • 400 gr cascaval
  • 100 ml lapte dulce
  • 5 oua
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita cimbrisor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu branza la cuptor:


   Se spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte, se scot si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se unge tava cu unt si se presara cu faina de grau, asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava, apoi se asaza jumatate din cantitatea de vinete coapte, peste vinete se adauga un strat de rosii, apoi un strat de sunca Praga, iarasi un strat de vinete coapte, se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare, cascaval, se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cand este rumena si frumoasa, este semn ca-i gata, se scoate, se lasa la racoare, se portioneza si se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat