Vin fiert

de divainbucatarie in Bauturi, 9 Ian 2011 | 5665 vizualizari

 

O cana de vin fiert, condimentat, de iarna, este pur si simplu delicioasa. Uşor îndulcit şi condimentat, vinul este o alternativă perfecta pentru cidru fiert sau ciocolată caldă atunci când temperaturile scad, cand ne intoarcem de la schi sau de la sanius. Perfectiunea acestei retete nu consta neaparat in ingrediente sau in preparare, ci mai degraba in compania celor care ciocnesc si se incalzesc langa semineu cu o cana de vin fiert si o poveste….

 

INGREDIENTE

  • 1 l vin
  • 3 linguri miere de albine
  • 5 boabe piper
  • 1 bat scortisoara
  • coaja de portocala
  • sucul de la 1/2 de portocala
  • 4 felii de portocale pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin fiert:

Punem totul la fiert intr-un recipient de 2 l, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba si vinul incepe se faca spuma. Lasam sa fiarba in clocot 1 minut, apoi il luam de pe foc si il servim fierbinte.

Noroc !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert nemtesc - Gluhwein