Vin din macese

de Panacris in Bauturi, 27 Oct 2012 | 23193 vizualizari

 

In plimbarea noastra, am facut un popas si nu m-am putut abtine sa nu adun cateva macese. Pasta de macese am destula, macase ptr ceai la fel si atunci ce sa fac cu ele. In minte mi-a venit o reteta a bunicii mele Vin din macese;) zis si facut. Peste 5 saptamani o sa va dau si rezultatul final, care nu are cum sa iasa prost, avend in vedere ingredientele folosite;)

 

INGREDIENTE

  • macese 500 g,
  • miere de salcam 500 g,
  • apa calduta cca 2 litri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin din macese:

Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea.

Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la temperaturi peste 40 grade ;), apoi se adauga peste amestecul da macese, se inchide ermetic cu un dop de pluta si se amesteca energic. Procesul acesta trebuie facut de 2 ori pe zi cca. 5 saptamani.

Dupa aceasta perioada, se va degusta vinul, care ar trebui sa aiba aroma si savoarea vinului de Tokay ;) ramane sa va povestec rezultatul final ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin din macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.10.2012, 21:36

Foarte interesant. Inca asa ceva nu am vazut nici auzit!

Panacris 1

27.10.2012, 22:05

Mirela, bunica mereu avea astfel de vin in casa, si il consuma ca si medicament. Pana acu' nu am realizat asta, dar umbland in cutia cu amintiri, am redescoperit acest vin tamaduitor

adry88 1

28.10.2012, 10:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sangria - reteta de baza