Vegeta de casa

de ana in Conserve, 14 Sep 2010 | 9172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • pastarnac
  • radacina de patrunjel
  • ardei kapia
  • gogosar
  • ardei gras
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

Cantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus  in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si la fel procedam si cu ardeii.

Amestecam toate zarzavaturile si le frecam cu sare (Sare trebuie sa fie destul de multa).Lasam 1 ora sa se odihneasca ,timp in care ele isi vor lasa zeama.

Le staorcem cat putem noi de bine.Ungem tava de aragaz cu ulei apoi repartizam zarzavaturile,stratul nu trebuie sa fie foarte gros  cca 1 cm .

Le bagam la cuptor la foc mic ,mic,pe trapta de sus cu usa intredeschisa )ca la bezele) pentru vreo 5 ore.

Mai amestecam din cand in cand.

Cand s-a uscat foarte bine punem vegeta in robot si o mixam ,daca vrem sa fie mai marunta, in functie de preferinte.Apoi o punem in vase uscate cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vegeta