Varza noua cu afumatura in vas roman

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2010 | 13191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .2 verze proaspete
  • .750 g afumatura
  • . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie)
  • .2-3 fire de ceapa verde
  • .1 legatura de  marar
  • .o cana suc de rosii
  • .boia
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu afumatura in vas roman:

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.

Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa(varza isi va mai lasa si ea suc) si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam sucul de rosii si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda, acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bucataras Medi 1

19.06.2010, 07:48

pusik, nu mai saliva................am o portie pentru tine............

Bucataras Medi 1

19.06.2010, 07:48

Buni si un pic de afumatura nu vrei?.............

elena1988 1

25.03.2011, 12:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]