Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere

de Panacris in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2012 | 3688 vizualizari

 

O mancare apreciata in familia noastra

 

INGREDIENTE

  • varza dulce 2500 g,
  • piept de porc 500 g,
  • carnaciori de bere 300 g,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • morcovi 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata
  • sare iodata,
  • foaie de dafin,
  • marar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru,
  • rosii proaspete,
  • boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere:

Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei si putina apa. Pieptul de porc se taie in bucatele, si se dinstuie cu zarzavatul, cca. 10 minute, acoperit, la foc mic. Intre timp varza se taie fideluta (eu am folosit ajutorul din dotare, Robotul cel harnic;) ) Eu nu frec cu sare varza, cum am auzit ca procedeaza unele gospodine, ci o adaug direct la amestecul de carne si zarzavaturi. se asezoneaza de sare, piper, boia, foi de dafin, cimbru si marar, se completeaza cu apa, cat sa acopere varza si se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. Apoi se transfera amestecul de varza, intr-o tava termorezistenta la cuptor, se aseaza artistic  carnaciorii de bere. rosiile feliate, o crenguta de marar uscat, si se da la cuptor acoperit cca. 30 de minute. Se serveste fierbinte cu adaos de smantana sau ardei iute dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca