Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

de Panacris in Mancaruri de legume, 19 Feb 2015 | 8070 vizualizari

 

Am găsit rătăcite prin frigider legumele acestea delicioase de toamnă, dar care se găsesc și acum din plin în piețele supermarket-urilor. Așa că a trebuit să le gătesc, ca să nu ajungă la gunoi :( Am găsit această variantă, simplă și tare gustoasă. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Varză de Bruxelles 300 g,
  • Brocoli 2-3 buchețele,
  • Conopidă 2-3 buchețele,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Smântână 3-4 linguri,
  • Amidon din porumb 2 linguri,
  • Făină albă de grâu 2 linguri,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Nucșoară rasă,
  • Cașcaval ras 100 g,
  • Mix de semințe ( susan și in).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate:

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei : http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie.

Între timp se amestceă ingredientele pentru gratin: se amestecă smântâna cu amidonul și făina, până ce se omogenizează, apoi se adaugă ouăle, amestecându-se ușor. Se asezonează de sare, piper, nucșoară și cașcaval ras, amestecându-se uțor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un sos omogen. Legumle fierte, se așează într-un vas termorezistent, se acoperă cu sosul de mai sus, se presară semințe și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.

Se servește fierbinte ca atare sau alături de preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu sos de iaurt