Varza călita cu mușchiuleț de porc

de AndrutzaP in Porc, 19 Iul 2016 | 9794 vizualizari

 

   Varza noua, proaspata si gustoasa combinata cu marar si muschiulet de porc este o nebunie. 
  

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivita (aprox 1.2 kg)
  • 650 grame muschi de porc afumat
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri ulei
  • 1 rosie
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza călita cu mușchiuleț de porc:

   Tocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia.

   Intr-o tigaie caliti ceapa in cele 2 linguri de ulei. Adaugati si bulionul de rosii si mai lasati 2-3 minute. Varsati ceapa in castron peste varza si omogenizati bine. 

   Feliati muschiuletul si prajiti-l in tigaia in care ati calit ceapa. Lasati carnea cam 2-3 minute pe fiecare parte.

   Intr-o tava de yenna asezati ingredintele astfel: varza, jumatate din cantitatea de carne, varza, cealalta jumatate de carne si iar varza. Deasupra asezati felii de rosie.

   Intr-o cana de apa dizolvati cele 3 linguri de pasta de ardei si turnati in tava, peste varza.

   Dati tava la cuptor la 200 grade pentru 45-50 minute. Scoateti tava din cuptor si verificati daca este varza gatita. Completati cu sare, daca mai este cazul. Daca nu este varza gatita mai dati la cuptor pentru circa 20 minute.

   Se serveste cu mamaliguta si ardei iute!

   Sa aveti pofta!

   

TIPS-URI

1

Aveti grija la timpul de gatire al verzei, varza noua se inmoaie repede si se face "fleasca" daca o gatiti prea mult.

2

Puteti inlocui muschiuletul de porc cu carnati, costita, sunca afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza călita cu mușchiuleț de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]