Varza a la Turda (la vas roman)

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2012 | 5574 vizualizari

 

Era sa fie ,, Varza a la Cluj '', dar robotul a facut nazuri la tocat carnea .Am sa-i spun deci ,, Varza a la Turda ''.
Mancarica aceasta ,, neprogramata ''a iesit deosebita .
Concluzia : Cu aceleasi ingrediente ,gustul e diferit in functie de preparare .
Corespunde ,,principiilor '' mele : perioada rapida de pregatire si gustos .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  •  1 buc praz
  •  4 linguri pasta Kapia
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1/2 varza murata
  •  1/2 varza verde
  • 1 lingura  rasa cimbru uscat
  •  2 foi dafin
  •  4 rosii
  •  6 linguri orez  
  •   1 ardei iute
  •  Smantana -optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Turda (la vas roman):

Pentru inceput puneti vasul  roman umplut cu apa rece timp de 30 min .

Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste  3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia .

Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul  si inabusiti cu o cana de apa sa-si reduca din volum .

,,Claditi '' in vasul roman un rand varza , un rand carne si  deasupra terminati cu varza .

Deasupra taiati 3 rosii si ardeiul iute . Adaugati apa cat sa acopere compozitia . Stropiti cu restul de ulei .

Dati la cuptor , foc mediu , 1.5 ore

 Serviti dupa preferinta cu smantana sau chefir [ care este mai usurel ]

TIPS-URI

1

Alegeti carne fara grasime , are mai putine calorii .

2

Tips de chef  : decorati intodeauna cu ingrediente ce le-ati folosit la reteta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Turda (la vas roman)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu urechi de porc la cuptor