Varza a la Cluj

de katty in Porc, 20 Ian 2017 | 4186 vizualizari

 

Sincer, nu stiu daca sa o numesc varza a la Cluj, sau varza a la Severin, caci este o adaptare proprie dupa gusturile familiei. Mie imi plac sarmalele, dar fiului meu nu ii plac, in schimb ii place varza cu carne. Iar varza alba nu ne este pe plac la niciunul. Asa ca am facut o combinatie care ne sa ne placa tuturor. Nu am mai pus afumatura, caci untura pe care am pus-o, era deja prea mult pentru silueta.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mai mare
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 100 gr orez
  • 300 ml bulion
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri untura de porc
  • smantana si ardei iuti ptr servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza  si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea, pana varza incepe sa se inmoaie. Adaugam o cana de apa calda, bulionul, pasta de gogosari, piper, cimbru si foi de dafin si o mai lasam 10 minute sa mai scada. O dam deoparte.
Tocam ceapa si o punem la calit in cealalta lingura de untura. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si amestecam pana carnea se albeste bine pe toate partile. Adaugam sare, piper negru macinat si putin cimbru.
 Fiebem orezul in 500 ml apa, cu putina sare, timp de 7-8 minute, apoi il scurgem si il amestecanm cu carnea .
Intr-o tava inalta, asezam jumatate din varza, carnea tocata amestecata cu orezul, apoi restul de varza. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute.
 Servim varza cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare