Varză a la Cluj

de madi_marin in Porc, 24 Noi 2011 | 8763 vizualizari

 

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe....preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post sa guste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1,5 kg varză murată
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • slaninuţă afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • ulei
  • pastă de tomate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză a la Cluj:

Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper.

Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând continuu.

Ungem un vas cu puţin ulei, apoi punem un strat de varză tocată, presărăm bucăţele de kaizer şi slăninuţă afumată, toată carnea tocată, încă un strat de varză şi bucăţele de mezel şi slăninuţă. Se presară cimbru şi mărar uscat, se adaugă apă cât să acopere totul şi se dă vasul la cuptor la foc mic.

După o oră de fiert se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă.

Se dă din nou vasul la cuptor şi se lasă să scadă bine varza.

Se serveşte mîncarea caldă cu ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc in sos de vin rosu