Untura de casa

de MotanLaOale in Porc, 29 Dec 2017 | 9186 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea face jumari dar mie imi trebuia untura asa ca jumarile au fost basca.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina tare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Untura de casa:

Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare.

Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1,5 ore.

Se amesteca din cand in cand. Se lasa pe foc pana jumarile se usuca si se rumenesc frumos.

Jumarile se scot din grasime cu o strecuratoare si se pun intr-un castron. Untura se lasa sa se raceasca putin si se pune in borcane.

Cand se racesc total, se pun capacele si se pun in frigider. Jumerile nefiind cu carnita le-am pus deoparte pentru niste pogaci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Untura de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan