Ulei aromat cu hribi

de lira in Vegan / Raw vegan, 4 Aug 2010 | 6596 vizualizari

 

Fara prea mare tam-tam, este un ulei extrem de aromat si cine adora hribii merita sa incerce, iti vine sa stai numai cu nasul la gura sticlei :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb
  • 30 g de hribi uscati
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ulei aromat cu hribi:

Hribii se pun intr-o sticla cu capac, iar peste se pune uleiul si se infileteaza sticla.

Sticla se lasa la temperatura camerei pentru 3 saptamani ca sa se patrunda aromele, dupa care se strecoara. ... Asta e varianta care zice in carte!  Acuma sincer vorbind, eu nu o sa strecor nimic si o sa las hribii in sticla pentru ca ador aroma lor.

La ce folosim uleiul?

  • la vinegrette
  • pe cartofii copti
  • pentru asezonarea orezului
  • la sosurile de ciuperci

Ciupercile care au stat in ulei se pot folosi ulterior daca le lasam sa se hidrateze 15 minute in apa, dupa care putem sa le adaugam la orez sau sa asezonam diferite fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei aromat cu hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa