Ulei aromat cu hribi

de lira in Vegan / Raw vegan, 4 Aug 2010 | 6659 vizualizari

 

Fara prea mare tam-tam, este un ulei extrem de aromat si cine adora hribii merita sa incerce, iti vine sa stai numai cu nasul la gura sticlei :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb
  • 30 g de hribi uscati
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ulei aromat cu hribi:

Hribii se pun intr-o sticla cu capac, iar peste se pune uleiul si se infileteaza sticla.

Sticla se lasa la temperatura camerei pentru 3 saptamani ca sa se patrunda aromele, dupa care se strecoara. ... Asta e varianta care zice in carte!  Acuma sincer vorbind, eu nu o sa strecor nimic si o sa las hribii in sticla pentru ca ador aroma lor.

La ce folosim uleiul?

  • la vinegrette
  • pe cartofii copti
  • pentru asezonarea orezului
  • la sosurile de ciuperci

Ciupercile care au stat in ulei se pot folosi ulterior daca le lasam sa se hidrateze 15 minute in apa, dupa care putem sa le adaugam la orez sau sa asezonam diferite fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei aromat cu hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa