Turtite cu dovlecei si cascaval

de Oana in Piine, 12 Iul 2015 | 12505 vizualizari

 

Perfecte pentru micul dejun! 

 

INGREDIENTE

  • dovlecel – 1 buc mai mica
  • cascaval delaco Sofia- 100 g
  • apa calda – 100 ml
  • ulei – 50 ml
  • drojdie proaspata – 20 g
  • zahar- 1 lingurita
  • sare- 1 lingurita
  • faina – 350-400 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu dovlecei si cascaval:

Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja

Dati pe razatoarea mica si cascavalul

Puteti prepara aluatul cu ajutorul unui robot, asa cum am facut eu, sau cu mana

Puneti in vasul de la robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, cascavalul ras, sarea, apa calduta, uleiul si drojdia frecata cu zaharul

Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute

Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina

Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent

Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol

Intindeti o foaie de 1 cm grosime si decupati cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar, apoi intepati cu furculita fiecare turtita

Puneti pe foc o tigaie mare, antiaderenta si lasati-o sa se incinga bine

Puneti in tigaie turtitele si coaceti-le pe ambele parti, pana se umfla si se rumenesc frumos

Pot fi servite atat calde, cat si reci, la micul dejun sau ca atare

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, leurda si dovlecei