Turte banatene

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 6374 vizualizari

 

Multumesc Gaby pentru reteta,

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1ou
  • 1 lingura ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Intr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei.

Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si lasam la odihnit cca 10 min,

Intindem aluatul de cca 1 cm grosime pe masa infainata,ungem uniform cu o lingura ulei si impaturim aluatul.

Lasam departe cca5 min(l-am lasat 15min) dupa care intindem din nou o foaie de grosimea cca 5 mm.Taiem patrate pe care le vom praji in uleiul incalzit pe ambele parti.

Le servim cu dulceata sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri moi, moi, moi