Turte

de Florin A in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 10959 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • o cana cu apa calda

Pentru umplut:

  • 300 gr miez de nuca
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala

Esente pentru insiropat.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.

Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile.

Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit.

Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente (rom) dupa gust.

Se asaza (pe un platou) foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.

Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.

Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]