Tuica fiarta, cu mirodenii

de Ancutsa in Bauturi, 16 Dec 2019 | 5442 vizualizari

 

Țuica fiartă aromatizată cu mirodeniile preferate este perfectă pentru o zi geroasă când abia aștepți să ajungi acasă, unde te așteaptă brăduțul și aroma portocalelor.
Cred că fiecare are o rețetă de familie, vouă cum vă place?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml țuică,
  • 50 ml apă,
  • Câteva boabe de piper negru,
  • 1 lingură zahăr,
  • 2 cuișoare,
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • 1/2linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta, cu mirodenii:

 

Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan minim o săptămână înainte de a le folosi).

Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.

Se toarnă în ceșcuțe.

 

Sugestie de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe foc mic) sau la o masă rustică de prânz.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/tuica-fiarta-cu-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lichior de portocale