pentru meniu copii!
Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline, apoi se incorporeaza si piureul de spanac Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga si faina turnata in ploaie. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm. Se da la copt cca 20 minute, la foc potrivit, apoi se scoate si se asaza deasupra felii subtiri de mozzarella si se mai baga 5 min.in cuptor.
Se scoate blatul din tava, se lasa sa se raceasca, apoi cu un cutitas ascutit se decupeaza un trifoi cu 4 foi, ajutandu-ne de un sablon facut de noi din carton sau plastic.
Se freaca branzica feta cu lingura de smantana, pana obtinem o crema in care putem adauga dupa gust, cateva fire tocate de marar sau patrunjel.
Crema de branza se intinde deasupra blatului rece, se uniformizeaza, apoi se presara patrunjel verde tocat fin.
Se decoreaza cu jumatati de rosii, decorate cu bucatele de masline, sub forma de buburuze. Se da la rece cca.30 minute inainte de a fi consumata.
Pofta buna!