pentru ca maine implinesc o frumoasa varsta, mi-am facut singura un cadou :)):))mai de criza dar merge:)):))
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim crema 1 astfel:
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.
Pregatim crema 2 astfel:
Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si lasam sa fiarba.
Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.
turnam laptele fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care mestecam continuu si mai lasam la foc mediu pana se intareste, devine ca maioneza.
Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam esenta de vanilie.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema 1 peste primul blat, apoi celalalt blat, iar apoi crema de vanilie.
Peste crema de vanilie punem glazura de ciocolata in mijloc, urman ca aceasta sa curga spre margini.
ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii, adica pana maine :D.